İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 37 bin 500 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı
Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla İHH’ya bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Dünyanın en doğusundan en batısına kadar 95 ülke ve bölgede kurban çalışması gerçekleştiren İHH İnsan
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 06.11.2011

 

Yoksulluğun vurduğu, savaş ve doğal afetlerin tarumar ettiği coğrafyaların insanlarına yardım eli uzatmayı öncelikli vazifesi gören İHH, bu yıl da emanet aldığı kurbanları asıl sahiplerine ulaştırdı. Dünyanın farklı coğrafyalarına dağılan İHH ekipleri Afrika’nın en ücra ülkelerinden birisi olan Mozambik’ten, Orta Asya’nın aykırı ülkesi Nepal’e, Müslümanların azınlıkta olduğu Güney Amerika ülkelerinden, Arakan mülteci kamplarına kadar pek çok ülke ve bölgede kurban çalışmaları yürüterek bağışçılarının Kurbanlarını yoksul ve kimsesizlere ulaştırdı.

Bu yıl 95 ülke ve bölgede kurban çalışması gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin vekalet yoluyla İHH’ya bağışladığı 37 bin 500 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Günler öncesinden yollara düşen İHH ekipleri ülkelerde yaptıkları çalışmalar doğrultusundan hiçbir sıkıntı yaşamadan kurbanların kesimini ve etlerin dağıtımlarını yapmaya başladı.

 

VAN’DA 1250 HİSSE KURBAN KESİMİ YAPILDI


Geçtiğimiz hafta 7,2 şiddetinde deprem ile sarsılan Van’da da kurban çalışması gerçekleştiren İHH ekipleri deprem bölgesinde 1250 hisse kurbanı keserek etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Depremin yaşandığı andan itibaren bölgede çalışmalar yürüten İHH ekipleri kurban etlerini köy köy kapı kapı gezerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

 

SOMALİ’DE 11.500 HİSSE KURBAN


Kurban bağışında yurtiçinde deprem bölgesi olan Van’a yönelen Türkiyeli hayırseverler yurtdışında da kurban bağışları için yoğun olarak son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Doğu Afrika’ya yöneldi. İHH ekipleri kuraklığın merkezi olan Somali’de 11 bin 500 hisse kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirdi. Bu yıl kurban kesimlerinin gerçekleştirildiği ilk ülkelerden birisi de Filipinler oldu. Dünyanın en doğu bölgelerinden birisi olan Moro’da İHH ekipleri 500 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

 

KARDEŞLİK DUYGULARI GÜÇLENECEK


İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor. İHH bağışçılarının vekalet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

SAHA ÇALIŞMASI YAPILACAK


Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan iyilik ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek.Gittikleri bölgelerde cami ve mescit inşası, su kuyusu, eğitim merkezi, oyun parkı, meslek edindirme kursları, yetimhane binası gibi kalıcı projeler için saha çalışması yapacak olan ekiplerimiz, bölge halkının eksiklerini ve ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yapacak.

 

Bayramın 2. günü saat 17.00'ye kadar İHH İnsani Yardım Vakfı'na kurban bağışı yapılabilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024