İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, 600 Beninliye ışık oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Benin’de 600 katarakt hastasının ameliyatlarını gerçekleştirerek yeniden sağlıklı bir şekilde görmelerini sağladı.
25.01.2017

Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca Afrikalı, ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda 2007 yılından beri Afrika’da ameliyatlar gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu güne kadar; 95 bin 300 kişiyi ameliyat ederek yeniden ışığa kavuşmasını sağladı. İHH’nın ameliyatlara devam ettiği ülkelerden biri de Benin.

İHH İnsani Yardım Vakfı, peyderpey gerçekleştirdiği ameliyatlarda son olarak 600 Beninli’nin tekrardan ışığa kavuşmasını sağladı. Benin’in Djougou bölgesinde ACED kurumuyla beraber yaptığı projede İHH, ameliyatları ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

502.jpg

“İhtiyaç çok fazla”

Ameliyatları yerinde incelemek için bölgeye giden İHH Katarakt Masası sorumlusu Yasin Bakır, bölgede katarakt hastalığının oldukça yaygın olduğunu ve ameliyat olmayı bekleyen çok daha fazla hasta bulunduğunu belirtti. Bakır, Afrika’nın zenginliklerine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bölgede ameliyatları gerçekleştiren doktorlardan ameliyatlarla alakalı bilgi aldık. Hastane başhekimi ile görüşmeler yaparak beklentinin ne düzeyde olduğunu kendi gözlerimizle bizzat gördük. Gelir adaletsizliği ve fakirliğin yüksek olduğu zengin kıtada, sağlık hizmetleri de halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu nedenle yüzbinlerce katarakt hastası, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.”

whatsapp-image-2017-01-25-at-14.52.40.jpeg

Afrika’da 100 bin katarakt ameliyatı

İHH, Afrika’daki katarakt ameliyatlarını 2007 yılında “Karanlığa göz yumma” sloganı ile başlatmış ve 100 bin Afrikalı’nın yeniden görmesini hedeflemişti. İHH, 2017 yılı ile birlikte bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024