İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Afganistan’da yüzleri güldürmeye devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Afganistan’ın çeşitli bölgelerinde gıda, yakacak, okul inşası, su kuyusu ve terzilik kursları gibi alanlarda yardımlar yaparak ihtiyaç sahibi binlerce Afgan ailesine umut oldu.
Afganistan 01.03.2017

Afganistan, hem doğal şartlar gereği hem de ülkede yaşanan çatışmalar yüzünden hayat şartlarının oldukça zor olduğu bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle bölge halkı, kış aylarında yiyecek ve yakacak bulmakta zorlanıyor. Su sıkıntısının da oldukça fazla hissedildiği Afganistan’a İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin destekleri ile yıllardır yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Afgan halkına yardım ulaştırmak için bölgeye giden İHH ekibi; gıda, yakacak, okul inşası, su kuyusu ve terzilik kursları gibi alanlarda faaliyetler yürüterek binlerce insana umut oldu.

fotograf---yakacak.jpg

5 ayrı faaliyet yürütüldü

Bölgede 5 ayrı çalışma gerçekleştiren İHH ekibi, şu faaliyetleri gerçekleştirdi:

  • Mezar-i Şerif, Takhar, Badahşan, Lagman, Celalabat ve başkent Kâbil çevresinde yaklaşık 2 bin aileye kışlık gıda dağıtımında bulunuldu.
  • Semengan, Badahşan, Takhar ve Kunduz vilayetlerinde toplamda 350 aileye kışlık yakacak yardımı yapıldı.
  • Sultanbeyli İHH’nın masraflarını üstlendiği bin 50 öğrencinin eğitim gördüğü Takhar vilayetindeki Julga Lisesi, şartların kötü olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edildi. Son denetimlerin ardından Nisan ayında açılacak olan okulla birlikte yüzlerce öğrenci temiz ve ferah bir ortamda eğitimlerini sürdürecek.
  • İnşası devam eden su kuyuları ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.
  • Lise çağındaki kızların katılımcılara okuma yazma eğitimi verdiği ve dul hanımların meslek sahibi olmaları için Semengan ve Talokan illerinde faaliyet gösteren terzilik ve dikiş nakış kursları ziyaret edilerek eksiklikler giderildi.

fotograf---terzilik.jpg

“İHH olarak Afgan halkının yanındayız”

Faaliyetleri yerinde takip etmek için Afganistan’a giden İHH Orta Asya Kafkasya Masası Koordinatör Yardımcısı Ruslan Ayvazov, “İHH ailesi olarak mazlum Afgan halkının bu zor günlerinde yanında olabilmek ve yaralarını sarmak adına bağışçılarımızın desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Afganistan genelinin son günlerde geçirdiği soğuk hava koşulları nedeniyle faaliyetlerimizi sürdürmek adına burada bulunuyoruz” dedi.

fotograf---okul-yeni-hal.jpg

160 kişilik yeni yetimhane

Merkezi başkent Kabil’de bulunan Hedef Kültür Vakfı ile çalışmalarını yürüten İHH, yine hayırseverlerin destekleri ile yetimler için Takhar vilayetine bağlı Talokan’da 160 kişilik bir yetimhane inşa etmeyi hedefliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024