İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Afrika’nın unutulmuş bölgelerinde su kuyusu açacak
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’ın Darfur bölgesinde 60 yeni su kuyusunu hizmete açtı. İHH ayrıca bugüne kadar hiçbir yardım kuruluşunun uğramadığı Darfur’un Çad sınırına yakın bir bölgesinde 30 yeni su kuyusu daha açmak için çalışmalara başladı.
Afrika, Sudan 21.03.2017

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyularının açılması geliyor.

Su kuyusu çalışmaları kapsamında İHH, Sudan Darfur’un batı yakasında bulunan Umshalaya Bölgesi'nde 60 yeni su kuyusunu daha hizmete açtı. Hayırseverlerin bağışları ile açılan su kuyularından yaklaşık olarak 24 bin Afrikalı istifade edecek.

acilan-su-kuyulari-2.jpg

Bugüne kadar hiçbir yardım kuruluşunun uğramadığı bölge: Kabar

Su kuyularının açılışları için bölgeye giden İHH Su Kuyusu Projeler Koordinatörü Celil Özatamer, “açılan 60 yeni su kuyusu ile birlikte Sudan’ın genelinde toplamda yaklaşık olarak 300 adet su kuyusuna ulaşmış olduk” dedi. 60 su kuyusu ile yetinmeyeceklerini ifade eden Celil Özatamer, 30 yeni su kuyusunun daha yer tespiti ve fizibilite çalışmaları için Çad sınırına 20 kilometre mesafedeki Kabar bölgesine gittiklerini söyledi. Özatamer, sözlerini şöyle tamamladı:  

“50 bin kişinin yaşadığı ve kuraklıkla mücadele eden bu bölgede bugüne dek hiçbir yardım kuruluşu çalışma yapmamış, hiç kimse gelmemişti. İnsanlar su temin etmek için Çad sınırına her gün 4 saat gidiş ve 4 saat dönüş olmak üzere eşeklerin üstünde bidonlarla 8 saatlik bir yolculuk yapıyordu. Bunun yanında orada saatlerce su kaynağının başında sıra beklemek zorunda kalıyordu. Biz burada İHH olarak yeni su kuyuları açacağımızı söylediğimizde bölge insanlarının sevinçleri görülmeye değerdi. Hayırseverlerin desteğiyle önümüzdeki günlerde inşallah bu bölgede 30 yeni su kuyusunu insanların hizmetine sunacağız.”

cad-siniri-1.jpg

Yeni projeler yolda

İHH ekipleri ayrıca fizibilite çalışmaları esnasında karşılaştıkları kamıştan inşa edilen yetersiz cami, okul ve sağlık merkezlerini yeniden inşası için hazırlıklara başladı. Çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye giden İHH Projeler Teknik Denetim Koordinatörü Ahmet Küçükkahveci, bölge halkının da talebi üzerine hayırseverlerin destekleri ile bu projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Gerçekleştirilecek projeler arasında bölge halkının kendi ayakları üzerinde durabilmesine öncülük edecek olan ziraat okulu projesi de var.

img_2382-kopya.jpg

Afrika’ya 90 yeni su kuyusu daha

İHH İnsani Yardım Vakfı, Darfur’un yanı sına kuraklığın en yoğun hissedildiği Somali'de 40, Kenya'da 10, Etiyopya'da 20 ve Cibuti'de de 10 yeni su kuyusunun açılması için çalışmalara başladı.

cad-siniri-2.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024