İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ebolanın vurduğu Sierra Leone’de
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ebola salgınının görüldüğü ülkelerden Sierra Leone'de 5 bin aileye 1 ay yetecek dezenfekte kutusu dağıttı.
SierraLeone 11.08.2014

Dünya, ölümcül Ebola virüsü nedeniyle alarma geçti.

Hastalığın yayıldığı Gine, Liberya ve Sierra Leone’ye giriş çıkışlarda yolcular sağlık taramasından geçiriliyor. Virüsün yayılmasına karşı birçok ülke önlemler aldığını duyurdu.



Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, ölümcül Ebola salgının önüne geçmek için acil durum ilan etti.

Koroma, salgının merkez üssü olan doğu bölgesinin karantinaya alınacağını ve güvenlik güçlerine gerekli önlemlerin alınması konusunda talimat verildiğini belirtti.

5 BİN AİLEYE DEZENFEKTAN KUTUSU

Sierra Leone’de bulunan İHH ekipleri de 5 bin aileye 1 ay yetecek içerisinde hijyen malzemelerinin yer aldığı dezenfektan kutusu dağıttı.



İHH Sierra Leone Temsilcisi Hacı Bayram Şahin, bölgedeki durum hakkında şu bilgileri verdi:

“Nüfusunun yüzde 60'ı müslüman olan Sierra Leone BM'ye göre dünyanın en fakir dört ülkesinden biri. Ortalama ömür 45 yaş. Her 5 çocuktan ikisi 5 yaşını göremeden ölüyor. Burada nasıl olsa bu hastalığın çaresi yok. Hastaneye götürülenler iğne vurulup öldürülüyor söylentisi nedeniyle insanlar hastalarını hastaneye götürmüyor. Hastaneye gitseler hastalığın yayılması önlenecek. Kendi başına kimler evinde ölüyor ya da onlar kimlerle temas ediyor bilmiyoruz.Hastanelerin teknik imkânlarının olmaması nedeniyle hastalıkla mücadele edilemiyor. Normal hastalıklar için bile ebola bulaşır diye hastanelere gitmemeye başladı. Bu tip basit hastalıklardan da ölümler var. Ebola da en önemli ihtiyaç; doğru bilgi ve temizlik malzemesi. Basit temizlik kurallarına dikkat edilse bu hastalığın yayılması önlenecek belki.  Okullar tatil edildi, futbol karşılaşmaları, uçuşlar iptal edildi. Hükümet salgının 90 gün süreceğini açıkladı. Burada yardım yapan başka bir sivil toplum kuruluşu da yok.”

EBOLA SALGINI

DSÖ verilerine göre, Batı Afrika’da bulunan Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone’de 4 Ağustos’a kadar bin 171 yeni Ebola vakası tespit edildi ve 932 kişi bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybetti.

Ebola’ya yol açan virüs sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok, hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.



Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, ani ateş, bulantı, yoğun halsizlik, kas, boğaz ve baş ağrısıyla kendini gösteriyor. Bu belirtileri kusma, ishal, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bazı vakalarda da iç ve dış kanamalar takip ediyor. Temas yoluyla bulaşan ve ölüm oranı yüzde 90′u bulan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024