İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ekipleri İzmir’e doğru yola çıktı
İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremin ardından ilk etapta 226 kişiden oluşan İHH Arama Kurtarma ekibi, AFAD koordinesinde İzmir’deki çalışmalara dahil olmak üzere İstanbul Sakarya, Konya, Bursa dahil toplamda 24 ilden yola çıktı.
Türkiye 30.10.2020

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 257 vatandaşımız yaralandı. Deprem; Ege ve Marmara bölgesinde tüm illerden ve ilçelerden hissedildi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı da deprem haberini alır almaz genel merkez binasında kriz masası oluşturdu. İzmir’e yakın illerden İHH Arama Kurtarma ekipleri harekete geçirildi. Kriz masasında yapılan ilk koordinasyonun ardından İHH ekipleri İzmir’e doğru İstanbul’dan ve bölge illerinden yola çıktı. İHH ekipleri, bölgede önce arama kurtarma faaliyetlerine katılacaklar ardından da acil yardım malzemelerinin mağdur vatandaşlarımıza sevkini koordine edecekler. Ayrıca Hatay’da hazırlıklarını tamamlayan mobil aşevimiz bölgeye doğru yola çıktı.

b43080b9-ec30-4c34-a745-5d8596222527.jpg

“60 ilden ekiplerimiz yola çıkıyor”

Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek açıklamalarına başlayan İHH Afet Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emre Yerli, haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını söyledi. Emre Yerli, depremin ardından illerden 226 ekiplerinin bölgeye hareket ettiğini ifade etti. Yerli, “İzmir ekibimiz 10 bin kişilik sıcak yemek hazırlıklarını yapıyor. 1 adet mobil aşevimizi Hatay’dan yola çıkardık. Gezici aşevlerimiz günlük 10 bin kişiye hizmet verecek. Çevre iller de acil yardım malzemeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Toplamda 60 ilden ekiplerimizin bölgeye sevki devam ediyor. Bursa ve Eskişehir’de bulunan 2 arama kurtarma köpeği bölgeye sevk edildi. Halihazırda tüm ekiplerimiz İzmir için seferber olmuş durumda” dedi. AFAD koordinasyonunda bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılacaklarını hatırlatan Yerli, deprem bölgesinde acil ihtiyaçlara yönelik çalışmalarımız sürecek.

ihh-arama-kurtarma-ekipleri-izmir-icin-yolda-1.jpg

Kriz bitene dek

İHH ekipleri, kriz sona erene dek bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam edecek aynı zamanda İzmir halkına yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürecek. 

ihh-arama-kurtarma-ekipleri-izmir-icin-yolda-3.jpg

DESTEK OL

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024