İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Myanmarlı Müslümanların yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 2013 Kurban organizasyonu kapsamında, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın Arakan ve Meiktila bölgelerinde Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarda kurban kesimi gerçekleştirdi.
Arakan, Myanmar 18.10.2013

Budist Myanmar yönetiminin ve Budist fanatiklerin katliamlarından, zulümlerine maruz kalan Myanmarlı Müslümanlar, kurulan kamplarda, yiyecek eksikliği, barınma sorunları, bulaşıcı hastalıklar gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorlar. Bu kamplarda bulunan Müslümanlar yardımlarla geçiniyor.

Dünyanın her yerinden Müslümanlar Arakanda kamplarda kalan Müslümanlara çeşitli yardımlar yapıyor ancak buradaki yardımın etkili olması; yardımın düzenli, çeşitli ve devamlı olmasından geçiyor. Myanmar’a en çok yardım götüren kuruluş olan İHH’nın ekipleri de yardımlarını kamplarda düzenli ve kapsamlı bir şekilde yapıyor.

17 yıldır Arakanlılara yardımlarını sürdüren ve bölgede elde ettiği tecrübeyle her geçen gün faaliyet alanlarını genişleten İHH ekipleri, Kurban Bayramı’nı Myanmar’daki Müslüman mültecilerle birlikte kutladı.

Myanmar’a giden İHH ekiplerince, 2 bin 500 Myanmarlı müslümanın kaldığı Arakan'da 300, Meiktila'da 200, Yangon şehrinden 96 kilometre güneyde yer alan, 2008'deki Nergis kasırgasından etkilenen, 700 müslüman ailenin yaşadığı bölgede 100 ve Yangon'a yakın bir yer olan Dala kasabasında da 50 kurban kesildi.

İHH, Ramazan boyunca Arakanlılara; gıda kumanyası, yaşam malzemeleri seti yardımı, nakdi yardımlar ve bayramlık elbise dağıtımları yapmıştı. Oldukça zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı mültecilere yardımlar ulaştıran İHH yardım ekipleri bayramın ilk günü de Arakanlıların bayram sevincine eşlik etti. Kampta duygusal anlar yaşanırken Arakanlılar Türkiyeli hayırseverlere ve İHH bağışçılarına dualarla teşekkür ettiler.

Bu arada kampta yaşayan başta çocuklar olmak üzere binlerce insan, İHH ekibini "Eid mubarek" diyerek karşıladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024