İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri selin ve toprak kaymasının vurduğu Afganistan’da
Afganistan’da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi bazı bölgelerde büyük zararlara sebep oldu. Binlerce kişi evsiz kalırken kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz bilinmiyor.
Afganistan 03.05.2014

İHH ekipleri ilk olarak sel felaketinden en fazla zarar gören Afganistan’ın Cevizcan bölgesine ulaştı. Sel felaketinin ardından 3845 ailenin yaşadığı Cevizcan’da yaklaşık 3 bin aile evsiz kalmış 315 dükkan, 1000 tane küçük ve büyükbaş hayvan telef olmuş. Bölgedeki tarım arazilerinin de yüzde 50’si hasar görmüş. Mescid ve okullarda büyük hasar görürken bir çoğu kullanılamaz hale gelmiş. Cevizcan’da ilk belirlemelere göre 150 kişi hayatını kaybetmiş ancak haber alınamayan daha bir çok kişi olduğu ifade ediliyor.



Acil yardım çalışmaları için bölgeye giden İHH ekibi ilk olarak 5 bin kişiye, insanların acil ihtiyaç duyduğu battaniye, gıda malzemesi ve mutfak malzemesi gibi yardım malzemelerinin dağıtımlarını gerçekleştirdi.



TOPRAK KAYMASINDA ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan’da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi bazı bölgelerde büyük zararlara sebep oldu. Binlerce kişi evsiz kalırken kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz bilinmiyor. Afganistan bu felaketin yaralarını sarmaya çalışırken daha büyük bir felaket haberi Afganistan’ın Badahşan vilayetinden geldi. Aşırı yağışların ardından meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre yaklaşık 350 kişi hayatını kaybetti. Sel felaketinin yaralarını sarmak için bölgeye giden İHH Acil Yardım Ekibi bu haber üzerine Badahşan’a giderek yardım çalışmalarına başladı.

İHH ekipleri sel felaketinin vurduğu bölgelerde yardım çalışmaları yaparken başka bir bölgeden daha büyük bir felaketin haberi geldi. Afganistan’ın Badahşan bölgesinde aşırı yağışlara dağlardaki karların da erimesi eklenince toprak kayması meydana geldi. Afganistan’da bugüne kadar gerçekleşen en büyük toprak kayması felaketinde ilk belirlemelere göre yaklaşık 350 kişi hayatını kaybetti. Ancak toprak altında çok sayıda insanın olduğundan bahsediliyor ve ölü sayısının daha da artmasından korkuluyor. Toprak altında kalan kişi sayısı konusunda kesin bir bilgi yok. Kurtarma çalışmaları da arazi şartlarının zorluğu dolayısıyla ilkel yöntemlerle yapılıyor ve durma noktasında. Toprak kayması haberini alan İHH Projeler Koordinatörü Orhan Şefik ve İHH Acil Yardım Ekibi hemen bölgeye hareket ederek ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarına başladı.

Badahşan vilayetinin Argu ilçesi Abibarik köyünün nüfusu 4 bin 900. Köyde 300 ev heyelan altında kalmış ve 700 ev de hasarlı durumda. Köyde hala heyelan riski var. Heyelanın meydana geldiği yerde dere yatağının ve evlerin olduğu yere yaklaşık 150 metre derinliğinde ve 1200 metre genişliğinde toprak geldiği için insanlar enkazdan cesetleri çıkarmak için ümitlerini keşmiş durumdalar.

İHH HEYELANIN OLDUĞU KÖYDE YARDIM FAALİYETİNDE BULUNDU

İHH Badahşan’daki heyelan bölgesinde evi zarar görmüş 350 aileye gıda maddeleri, mutfak malzemesi (tabak ve kase), hasır ve battaniyeden oluşan acil yardım malzemesi dağıttı. Tahkarda hazırlanıp yola çıkan malzemeler heyelanın yaşandığı bölgede ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İHH ekipleri bölgedeki yardım faaliyetlerine ilerleyen günlerde de devam edecek.

Sel felaketinden etkilenen Afganistan halkına yardım etmek için lütfen tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024