İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Endonezya’daki selzedelerin imdadına yetişti
İnsani Yardım Vakfı(İHH), Endonezya’daki sel felaketinde zarar gören insanlara acil yardım malzemeleri ulaştırdı. İlk etapta binlerce insana gıda ve tıbbi malzeme dağıtıldı. Kurtarma botu ve çadırlar
Endonezya, GüneyAsya 12.02.2007

Endonezya, sel felaketinin yol açtığı yaraları sarmaya çalışıyor. Şubat başında meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle 50 kişinin öldüğü, 350 bin kişinin de evsiz kaldığı Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya, İnsani Yardım Vakfı(İHH)’nın yardımları ulaştırıldı.

Büyük tahribata yol açan selden hemen sonra bölgeye acil yardımlar gönderen İHH, yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. İlk aşamada insanlar için acilliyet arz eden gıda ve temizlik maddeleri ile sağlık malzemeleri gönderildi.

Binlerce aileye dağıtılan gıda ve temizlik maddeleri ile tıbbi malzemenin yanı sıra, evsiz kalanlara çadır verildi. Kurtarma botları da yetkilerle teslim edildi. İHH malzemelerinin bölgeye ulaştığı günlerde hala şehir ve kasabalarda su seviyesinin yüksek olduğu öğrenildi. İHH’nin göndermiş olduğu kurtarma botlarıyla çatıların tepelerinde mahsur kalan insanlar, selin vurduğu yerden başka bölgeler tahliye edildiler.

Bölgeden gelen haberlere göre; selden dolayı elektriklerin verilmediği bölgelerdeki aksaklıklar büyük oranda giderildi. Selden en çok etkilenen Cakarta, Tangerang, Bogar ve Bekasi bölgelerinden halk, yüksek yerlerde kurulan çadırlarda yaşamını devam ettiriyor. Yapılan yardımlarla Türkiye’nin Endonezya halkının acısına ortak olduğu mesajı bir kez daha verilmiş oldu. Bilindiği gibi 26 Aralık 2004 yılında meydana gelen tsunami felaketinde de Türkiye halkının yardımları bölgeye ulaştırılmıştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024