İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Etiyopya’da okul açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’nın Desi bölgesinde 720 öğrenci kapasiteli bir okul açtı. Fizik ve Kimya laboratuarının da olduğu Fecir okulunda öğrenciler fen ve sosyal ilimlerin yanında dini eğiti
Afrika, Etiyopya 02.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’nın başkenti Adis Ababa’ya 8 saat uzaklıkta bulunan Desi bölgesinde yeni bir okulun açılışını gerçekleştirdi. 2008 yılında inşaatına başlanan Fecir Ortaöğretim Okulu 2009 – 2010 öğretim yılında eğitime başladı. 720 öğrenci kapasiteli okulun açılışına İHH yetkilileri ile Desi belediye başkanı, kanaat önderleri ve yerel halk katıldı. Fizik ve Kimya laboratuarının da olduğu Fecir okulunda öğrenciler fen ve sosyal ilimlerin yanında dini eğitim de görecekler. 

Desi bölgesinde okul yetersizliği sebebiyle büyük bir sıkıntı yaşıyordu. Mevcut okullarda yaşanan öğrenci yığılması eğitimin kalitesini düşürüyordu. Bir derslikte yaklaşık 100 öğrenci ders görüyordu. İHH tarafından açılan yeni okul, bölgenin okul sorununu giderdi. Okul, Türkiye’deki hayırsever ailelerin bağışlarıyla inşa edildi. Okulun açılışında katkıda bulunan hayırseverlere dualar edildi. 

700 aileye gıda yardımı

Bu arada İHH, Etiyopya’nın en yoksul bölgelerinden olan Somali bölgesinde 700 aileye bir ay yetecek kadar gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Temel ihtiyaçlar arasında yer alan mısır ve yağ dağıtımında bulunulan projeden yaklaşık 4 bin kişi faydalandı.  

Kadınlara dikiş nakış kursu

İHH, Etiyopya’da kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Başkent Addis Ababa’da dikiş, nakış kursu açtı. Özel bir eğitmen kontrolünde başlayan çalışma sayesinde bölge kadınlarının sosyal hayata katkısı arttırılırken, ailelerine de maddi imkân sağlaması amaçlıyor. Elbise dikimi ve kumaş üzerine nakış işlemesinin öğretildiği kursta 20 öğrenci eğitim alıyor. 

[video-24]
İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024