İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH heyetinden Bakan Sema Ramazanoğlu’na ziyaret
İHH, makamında ziyaret ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’na İHH’nın yetimlere yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Türkiye 02.02.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Heyet, Bakan Ramazanoğlu'na yeni vazifeleri dolayısıyla hayırlı olsun dileklerinde bulunurken İHH'nın yetim çalışamları hakkında da bilgi verdi.

Heyette İHH İnsani Yardım Vakfı adına yönetim kurulu üyeleri Murat Kavakdan, Murat Yılmaz, Mevlid Yurtseven, Uğur Yıldırım, İHH Ankara Ofisi Sorumlusu Mukader Tanok Kırbaş, Semanur Şahin, Suriye çalışmaları sorumlularından Mustafa Harem, AİD Doktorlar Birliği Katarakt Sorumlusu İhsan Özyürek yer alırken Ak Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı da ziyarette hazır bulundu.

Çocuk Yaşam Merkezi Dünya Yetimler Günü’nde açılacak

Görüşmede İHH ve RAF kuruluşlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte kurulum çalışmalarını yürüttüğü ve 990 Suriyeli yetim çocuğun eğitim ve rehabilitasyon başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı Çocuk Yaşam Merkezi'nin detayları konuşuldu. 100 dönüm arazi üzerine inşa edilmekte olan merkezin açılışının 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

İHH’nın yetim hamilik sistemi ve Suriyeli yetimler

Ziyarette ayrıca anne babaları şehit olan ve organ ve fuhuş mafyalarının, misyoner örgütlerin ellerine düşen Suriyeli çocuklar üzerine de bilgi paylaşımları gerçekleştirildi. İHH’nın Türkiye’de 71 ilde yetim hamilik sistemi ile desteklemekte olduğu 11,000 çocuğun eğitim ve desteklenmesi konuları üzerine duruldu.

2016 Yetim Dayanışma Günleri’nde 636 proje

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2011 yılından itibaren Türkiye ve dünya üzerinde eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültürel destek ve kalkınma projeleri ile yetim çocuklar ve ailelerine desteklerin sunulduğu Yetim Dayanışma Günleri (YDG) oldu.

Mart-Mayıs ayları arasında gerçekleşecek 2016 YDG programında 273’ü Türkiye, 363’ü 44 farklı ülkede olmak üzere 636 proje icra edilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023