İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Iraklı mültecilerin yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı, IŞİD'in Musul'da kontrolü ele geçirmesi üzerine evlerine terk ederek çevre şehirlere sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım eli uzattı.
Irak, Türkiye 13.06.2014

IIrak Şam İslam Devleti‘nin (IŞİD) Musul’un kontrolünü ele geçirmesinin sonrasında yüz binlerce kişi evlerini terk ederek çevre il ve ilçelere sığındı.

Musul’da devam eden çatışmalardan kaçarak Erbil'e sığınanların sayısının 500 bini geçtiği bildirilirken Kerkük ve Duhok kentlerine sığınanlarla birlikte rakamın 1 milyona yaklaştığı belirtiliyor.

Bölgede çatışmalar devam ederken İHH ekibi de Erbil, Kerkük ve Dahok’a sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım malzemesi ulaştırdı.

İHH ekibi buradaki mültecilerin ihtiyaçlarını belirledikten sonra temin ettiği yardım malzemelerini mültecilere dağıttı.

İlk olarak Musul sınırına yakın Ha’zır kasabasındaki mülteci kampında yüzlerce aileye gıda kumanyası ile öğle ve akşam yemeği dağıtımı yapıldı.

Yine Dahok şehrinin Şeyhan Köyündeki sığınmacılara mutfak malzemeleri, battaniye, gıda kumanyası ile öğle ve akşam yemeği dağıtıldı.



Bağış yapmak için tıklayınız


BİN 500 TÜRKMEN AİLEYE YARDIM

Telafer, Tuzhurmatu, Tazehurmatu bölgelerinden çatışmalar sebebiyle göç etmek durumunda kalan Türkmen mültecilere de sığındıkları Sincar’daki mülteci kampında bin 500 aileye gıda kumanyası, temizlik malzemeleri dağıtıldı, öğlen ve akşam yemeği verildi.

Yine bu vilayetlerden gelen sığınmacılar Erbil’de Kevirgoski ve Ha’zır kampındaki mülteci ailelere ve Süleymani’ye yakın mesafedeki Germawa mülteci kampında da temizlik malzemeleri, süt, gıda kumanyası gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.

Yardımlarımız bölgedeki partner kuruluşumuz tarafından da sürdürülüyor.


BÖLGEDEKİ MÜLTECİLERİN DAĞILIMI

İHH ekiplerinin edindiği bilgiye göre Ha’zır’da 120 aile, Kevirgoski’de 460 aile, Germawa’da 160 aile bulunuyor. Sincar’a sığınan Türkmen mültecilerin sayısı da şu an itibariyle 40 bine yaklaşmış durumda.

Kerkük’te ise Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Abud, Amirli, Bostanlı, Zangili, Karanas, Çardaklı, Elbuhasan, Küçük Elbuhasan, Pir Ahmed, Sayad, Dereobası köylerinden mülteciler Sincar vilayetine sığınmış. Kerkük içerisinde yaklaşık 3 bin aile, Kerkük sınırları içerisine yerleşmiş. Bunun yanında Kerkük çevresine sığınan mülteci aileler de bulunuyor.
 



 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024