İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Kadın Kolları katarakt hastalarına ışık oluyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları, “Gezelim görelim, görmeyenlere ışık olalım” sloganı ile çeşitli bölgelere turlar düzenleyerek elde ettiği gelirle katarakt hastalarına ışık oluyor.
23.11.2016

Türkiye'de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca kişi ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda 2007 yılından bu yana Afrika’da ameliyatlar gerçekleştiren İHH, bu güne kadar; 85.932 kişiyi ameliyat ederek yeniden ışığa kavuşmasını sağladı. İHH, Afrika’da toplam 13 ülkede dönemsel olarak katarakt ameliyatları gerçekleştirdi. Bu ülkeler: Togo, Benin, Nijerya, Gana, Çad, Uganda, Tanzanya, Sierra Leone, Nijer, Sudan, Etiyopya, Mozambik, Somali. Ayrıca yine İHH tarafından 2014 yılında Nijer'de kurulan göz hastanesi vesilesiyle bu ülkede düzenli olarak ameliyatlar gerçekleştiriliyor. 2017 yılından itibaren dünya genelinde ihtiyaç sahibi katarak hastaları için çalışmalar yapıyoruz.

nijer-goz-sagligi-merkezi-muyene-ve-ameliyat-6.jpg

Turlar, 31 Afrikalı Müslümana ışık olacak

İHH Kadın Kolları da projeye turlar ile destek oluyor. “Gezelim görelim, görmeyenlere ışık olalım” sloganı ile yola çıkan Sultanbeyli İHH, Üsküdar İHH, Gebze İHH ve Bayrampaşa İHH Kadın Kolları; gerçekleştirdikleri turlar sayesinde elde edilen gelirler ile ameliyat masraflarını üstleniyor, görmeyen gözleri aydınlatıyor. Böylelikle düzenlenen geziden elde edilen fon ile 31 Afrikalı Müslümanın ışığa kavuşması hedefleniyor.  

afis.jpg

Yeni turlar planlanıyor

Sadece hanımlara yönelik olarak düzenlenen turların ilki Bolu Yedigöller’e yapıldı. İHH temsilciliklerinin tüm hanımlara açık olarak düzenlediği turlar ilerleyen günlerde de devam edecek. İHH temsilciliklerinin düzenlemeyi planladığı tur listesi ise şu şekilde:

Başakşehir Kadın Kolları   : Edirne Gezisi

Güngören Kadın Kolları    : Süleymaniye gezisi

Üsküdar Kadın Kolları       : Bursa ve Balkanlar

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024