İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Mali’de kültürel mirasa sahip çıktı
Siyasi krizin yaşandığı Mali’yi incelemelerde bulunmak üzere ziyaret eden İHH ekipleri ülkenin kültürel mirasına sahip çıktı.
Afrika, Mali, Türkiye 14.12.2012

Mali’de yaşanan siyasi kriz nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden İHH İnsani Yardım ekibi ülkenin kültürel mirasını temsil eden D’jene camisini ziyaret etti.  Batı Afrika’nın sembollerinden olan caminin onarımı için 250.000 CFA (Afrika frankı) tutarında nakdi yardımda bulunuldu.

Caminin onarımı için yapılan yardımdan dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını belirten cami imamı bölgede çok sayıda yazma eserin bulunduğunu ve bu eserlerin İslam alemine kazandırılması noktasında desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Nijer nehri yatağında bulunan cami sembolik bir öneme sahip. Dünyanın en büyük çamurdan yapılma eseri olan D’jene camisinin temelleri 12.yy’a uzanıyor. Zaman içerisinde sel baskınları nedeniyle tahribata uğrayan ve bugünkü halini 1907 yılında alan cami Batı Afrika’da kurulan büyük İslam medeniyetlerini sembolize ediyor. 

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024