İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Moğolistan’da faaliyetlerine devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Asya’nın doğusunda bulunan Moğolistan’da 50 aileye kışlık yardımda bulundu ve 20 adet adak – akika kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
Moğolistan 05.01.2017

Dünya üzerinde savaş, iç çatışma, doğal afet, hastalık, yoksulluk, kuraklık gibi sebeplerle mağdur olmuş milyonlarca insan hayat mücadelesi veriyor. Muhtaç ve mazlum durumdaki herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı; gıda, sağlık, barınma, eğitim gibi temel konularda bölgelere hizmet götürüyor. Muhtaç bölgelerin yardıma ihtiyaç duymayacak bir seviyeye gelmesi için kalkınma stratejileri geliştiriyor. Bu kapsamda İHH, iklim şartlarının oldukça sert geçtiği Moğolistan’a yardım elini uzattı.

Moğolistan’a; Ramazan, Kurban, yaz Kur’an kursları,  su kuyusu, cami inşaatları ve okul tadilatları yardımlarını sürdüren İHH bunların yanı sıra kışlık yardımlar ve adak – akika kurbanları dağıtımlarında bulunuyor.

Son olarak Moğolistan’ın kuzey doğusunda bulunan Bayan Ulge şehrinde Kazakların yaşadığı bölgede 50 aileye kışlık yardımlar kapsamında kömür yardımında bulunan İHH, bunun yanında 20 adet adak kurbanını keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

img_4884.jpg

Moğolistan’da son durum

Çok geniş yüzölçümü olmasına rağmen az nüfusa sahip olan Moğolistan kaynakların yerinde kullanılmaması ve gelir dağılımındaki adaletsizlik sebebiyle  nüfusunun büyük bir kısmı açlık sınırının altında yaşıyor. Moğolistan halkının geneli temel geçim kaynakları olan hayvancılıkla meşgul. Karasal iklime sahip olan Moğolistan, ağır kış şartları sebebiyle de fakir halk geçimlerini zorlukla sağlıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024