İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Somali'de Ramazan boyunca her gün yardımlar yaptı
Somali’de 15 yıldır pek çok alanda yardımlar ve kalıcı yatırımlar yapan İHH İnsani Yardım Vakfı, Temmuz 2011'den bu yana büyük bir insani krizin yaşandığı ülkedeki çalışmalarına Ramazan’da da ara vermeden devam etti.
Afrika, Somali 25.08.2012

Ülkedeki İHH ekipleri; Ramazan kumanyaları, tüm Ramazan boyunca her gün iftarlar ve İHH bağışçılarının Somali’de kesilmesini istediği adak ve akika kurbanlarının kesim ve dağıtımlarını yaptı.

Somaliland ve Mogadişu’da gerçekleştirilen iftar ve dağıtımlardan binlerce ihtiyaç sahibi kişi istifade etti. Dağıtımlar ve iftarlar sırasında Somalililer Türkiye’ye ve Türkiye insanına teşekkürler ve dualar ettiler.

KALICI ALTYAPI VE ÜST YAPI PROJELERİ

Geçen yıl kalıcı projelere oldukça hız veren İHH İnsani Yardım Vakfı; Somalililerin kalıcı bir şekilde faydalanmaları ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sunması açısından pek çok çalışmaya imza attı.

İHH; ülkede yaşamın pek çok alanına hitap eden; su kanalları yapımı; sıtma tedavi merkezi yapımı, cami ve kuran kursu yapım ve onarımı, su kuyuları ve çeşme yapımı, iş makinesi dağıtımı, tarım okulu yapımı ve eğitimi ve tam teşekküllü yetimhane kompleksi yapımı gibi yardımlar yaptı.

SOMALİ’NİN EN BÜYÜK YETİMHANESİ

Bu yardım çalışmaları içinde yer alan ve Mogadişu’da yapılan 1200 yetim çocuğa hizmet verecek olan yetimhane ve yaşam kompleksi; alanında Somali’de gerçekleştirilen en büyük eser olma özelliğine sahip bulunuyor. Kuraklık ve iç savaş sebebiyle on binlerce çocuğun yetim kaldığı ülkede Eylül ayında Mogadişu'da temeli atılan yetim kompleksi İHH'nın Somali'deki en büyük projelerinden biri. Kompleks içerisinde erkek ve kızlar için iki ayrı yatakhane, okul, sağlık merkezi, Kur'an okulu, derin su kuyusu, market, spor salonu ve cami de bulunuyor. 2,5 milyon dolara mal olacak kompleks içerisinde pek çok yaşam alanı barındırıyor.

SU KUYUSU

Geçen yıl ki açlık krizinin patlak verdiği günden bu yana; Doğu Afrika kampanyası kapsamında acil yardım çalışmalarıyla birlikte, Somali halkının kalkınmasına yönelik kalıcı projeleri de sürüyor. İHH, rutin bir şekilde Afrika için hayat demek olan su kuyuları açıyor. Kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölen insanların sayısının oldukça fazla olduğu ülkede su kuyuları hayati anlam ifade ediyor.

KATARAKT

Pek çok Somaillinin muzdarip olduğu rahatsızlık olan katarakt için İHH Katarakt projesiyle sistem ameliyatlara devam edilerek Afrikalılara ışık oluyor.

YETİM PROJESİ

İHH Sponsor Aile Projesi kapsamında Dünya’da 26.458 yetim çocuğun her tür bakımını üstlenilirken bu çocukların 3134’ü Somali’de bulunuyor. İHH’nın sponsor aileleri tarafından desteklenen yetim çocuklara; sağlıktan eğitime ve sosyal faaliyetlere, barınma yardımlarından gıda yardımlarına kadar pek çok sahada desteklerde bulunuluyor.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024