İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Ayder Gürcistan’da 350 çocuk sünnet ettirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Konya Ayder, Gürcistan’ın Duisi ve Karacala köylerinde 350 çocuğu sağlık taramasından geçirerek sünnet ettirdi.
Gürcistan, Kafkasya 14.06.2011

Gürcistan’a giden 20 kişilik heyet, Duisi ve Karacala köylerindeki yerel halk ve Çeçen mültecilerden oluşan 350 çocuğu 3 gün süren bir organizasyonla sünnet etti. Uluslararası Doktorlar Birliği'ne bağlı 4 doktor ve 7 sağlık personeli ile önce sağlık taramasından geçirilen çocuklar daha sonra sünnet edildi. Sünnet töreni sırasında çocukları yalnız bırakmayan Konya Ayder ve İHH heyeti, Türkiye’den getirdiği hediyeleri çocuklara vererek onların neşeli saatler geçirmesini sağladı.

Konya AYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasin Yılmaz, “Konya özelinde nasıl yardıma muhtaç ailelere ve yetimlere bakıyorsak aynı şekilde uzak coğrafyalarda da yetimlerin başını okşamak için projeler üretiyoruz. Bu kapsamda Gürcistan’da yürüttüğümüz proje aslında bu projenin devamı. En kısa zamanda Konya’daki bağışçılarımızın desteği ile buradaki 5 caminin tamir ve bakımını yapmayı planlıyoruz. Bunun için Konyalı hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” dedi.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024