İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, yetimler ülkesi Uganda’yı ziyaret etti
İHH Kurban kampanyası çerçevesinde ziyaret ettiği Uganda’da, oldukça kötü koşullara sahip Midland Yetimhanesi’ne yardımda bulundu.
Uganda 24.10.2013

Kurban kampanyası kapsamında Uganda’ya giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi Türkiyeli hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kurban etlerinin yanı sıra, bayramlık elbiseler, oyuncak ve şekerlemelerle de çocukları sevindirmeyi ihmal etmeyen İHH temsilcileri gerçekleştirdiği ziyaretler ile 500’den fazla yetim çocuğa ulaştı.

 

Yetim nüfusunun yoğun olduğu Uganda’da İHH ekibinin başlıca durak noktalarını yetimhaneler ve yetim çocukların yaşadıkları merkezler oluşturdu. Oldukça kötü koşullara sahip Midland yetimhanesini ziyaret eden İHH yetkilileri yetimhanenin ve misafir ettiği çocukların durumlarının iyileştirilmesi için maddi yardımda bulundu.

 

400 çocuğun neredeyse tamamen parçalanmış sıralarda ya da ayakta eğitim almak zorunda kaldığı Midland Yetimhanesi’nde yurt olarak kullanılan penceresiz, küçük ve havasız odalarda 113 erkek, 100 kız çocuk yatılı olarak kalıyor. Hijyen koşullarının çok yetersiz olduğu yetimhanede eski ve paslı ranzalarda küçük bir yatağı üç kişi paylaşıyor. Çocukların beslenme ihtiyacının asgari düzeyde dahi sağlanamadığı yetimhanede kirlilik, sivrisinek, farelere bağlı olarak sıtma vb. hastalıklar da yaygın olarak görülüyor.

 

Küçük bir alan üzerine kurulu Midland yetimhanesinin kapasitesinin arttırılması için ise 4 odalı takriben 100 m²‘lik yeni bir yurdun inşasına başlandı. 1 ayda tamamlanması öngörülen inşaatın ardından yeni ranzalar, yatak ve battaniyeleriyle çocuklar daha insani koşullarda yaşama imkânı bulabilecekler. Ayrıca İHH’nın sponsor aile sistemi kapsamına dahil edilen çocuklar kendilerini destekleyecek Türkiyeli hayırseverlerin katkılarıyla öğrenimlerine devam ederek geleceğe hazırlanabilecek.

 

Uganda uzun yıllar İngiliz sömürgesi olarak yaşadıktan sonra 1962 yılında bağımsızlığını kazanan 35 milyon nüfuslu bir Orta Afrika ülkesi. Nüfusun %5’inin AIDS hastası olduğu ülkede bu hastalığa bağlı ölümler nedeniyle büyük oranda yetim çocuk bulunuyor. Bir tür açık hava yetimhanesi durumunda olan Uganda’nın yetim nüfusu 2,5 milyon olarak ifade edilirken bu rakamının 1,2 milyonunu ailesi AIDS nedeniyle ölmüş olan çocuklar oluşturuyor.

Yetim sponsorluğu için tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024