İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH yetkilileri ve eğitimciler Pakistan’ı ziyaret etti
İHH İnsani Yardım yetkilileri, Türkiye’den eğitimciler ve sendika temsilcileri çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistan’a bir ziyaret gerçekleşti.
OrtaAsya, Pakistan 02.02.2015

İHH İnsani Yardım yetkilileri, Türkiye’den eğitimciler ve sendika temsilcileri çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistan’a bir ziyaret gerçekleşti.

İHH Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin çeşitli illerinin ve ilçelerinin Milli Eğitim Müdürleri ve Eğitim Bir Sendikası’nın bazı temsilcileri, Pakistan’da çeşitli kurumları ziyaret ederek eğitim sistemi hakkında bilgi aldı.

Ziyaret heyeti İslamabad’da İHH’nın partner kuruluşu olan Khubaib Foundation yetkilileri ile bir araya gelerek İHH’nın Pakistan’da yürüttüğü çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı.

 

Heyete Pakistan hakkında bilgiler verildi

Ziyaret heyetine Pakistan’ın genel durumu ve eğitim sistemi hakkında çeşitli brifingler verildi. Pakistan İHH’nın ilk yetimhanesinin kurulduğu ülke olmasından dolayı özel bir öneme sahip. Partner kuruluş Khubaib Foundation’da bir araya gelen ekip burada kurumda eğitim gören çocukların gösterileriyle karşılandı.

Yapılan gösteriler ziyareti gerçekleştiren ekibin büyük beğenisini kazandı. Türkiye’den getirilen hediyeler burada eğitim gören çocuklara dağıtıldı.

Daha sonra İslamabad şehrinde devlete ait bir eğitim kurumu ziyaret edilerek buradaki eğitim şartları yerinde görüldü.

 

Azad Keşmir bölgesi ziyareti

Pakistan ziyaretinin ikinci gününde heyet Azad Keşmir’e bağlı Rara Koleji’ni ziyaret ederek burada eğitim gören yetim çocuklarla, onların eğitimcileriyle ve okul idaresiyle bir araya geldi. Okulda eğitim gören, ağırlığını yetim çocukların oluşturduğu öğrencilerin gösterileriyle karşılanan heyet burada daha sonra Türk ve Pakistan bayraklarının göndere çekilme törenine katıldı.

Kahvaltı ve öğle yemeğini kurumdaki öğrencilerle birlikte yapan ekip, verilen eğitimi yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karşılıklı bilgilendirme ve hediyeleşme töreninin ardından okulun yetimhanesinde kalan çocuklarla bir araya gelen ekip Türkiye’den getirdiği hediyeleri yetim çocuklara dağıttı.

Kurumda 350 civarında öğrenci eğitim görmekte ve öğrencilerin çoğu üstün başarı göstererek Pakistan’da önemli kurumlar tarafından seçilmekte. Burada başarılı olan öğrencilerden bazıları da Türkiye’de burslu okuma imkanına kavuşmaktadır.



 

Muzaffarabad Şehri’nde Osmanlı Camii ziyareti

Okul ziyaretinin ardından ekip daha sonra Muzaffarabad şehrine gelerek buradan Türkiye devleti tarafından yaptırılan Osmanlı Camisi’ni ziyaret etti.



 

Mehmet Akif Ersoy Okulu açılışı ve yeni yetimhanenin temel atma töreni

Ziyaret ekibi, ziyaretin üçüncü gününde Haripur’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun açılışını yaptı. Okul açılışına Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti Valisi Sardar Mehtab Abbasi’nin ve çok sayıda bölgeden siyasetçi ve yöneticiler de katıldı. Heyeti kabul eden Abbasi yapılan çalışmalardan dolayı kurumlara teşekkür ederek Türkiye ile dostlarının devam edeceğini ve her türlü desteği vereceğinin sözünü vererek kuruma aynı zamanda para bağışı yaptı. Haripur’da ayrıca Darul Erkam ve Bursa Emir Gazi Yetimhaneleri de ziyaret edilerek yetim çocuklara hediyeleri ve verildi. İlgili alanda ayrıca Bahattin Yıldız Yemekhanesi ve Mescidi de ziyaret edilerek, geceyi ekip ilgili yetimhanede çocuklarla birlikte geçirdi. Okul açılışı yapıldıktan sonra ziyaretçiler adına okul bahçesine fidan ekibi de yapıldı.

Ayrıca aynı yerleşke içerisinde mevcut yetimhanelerin yanına yapılacak üçüncü yetimhanenin temel atma töreni yapıldı. Yeni yetimhaneyle birlikte daha fazla yetim çocuk eğitim imkanına sahip olacak.

 

Sargodha Kız Koleji ziyareti

Ziyaretin dördüncü gününde heyet, Pencap eyaletine bağlı Sargodha Kız Koleji’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada hediye dağıtımının ardından Sargodha Üniversitesi’nin bölgedeki Tarım Fakültesi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgiler alındı. İlgili bölge Pakistan’ın narenciye bahçeleriyle ünlü ve değerli tarım arazilerinden oluşan bölgesidir.


İslamabad Büyükelçiliği ziyareti ve Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti Valisi Sardar Mehtab Abbasi’nin heyeti kabul etmesi

Ziyaretin son gününde ise ekip İslamabad Büyükelçisi Babur Girgin tarafından kabul edildi ve karşılıklı sohbet ve değerlendirmelerde bulunuldu. İlgili görüşmenin ardından heyet Haripur’da Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti Valisi Sardar Mahtab Abbasi ve çok sayıda bölge siyasetçisi ile buradaki okulda bir görüşme gerçekleştirdi. Vali Abbasi, okulu çok güzel bulduğunu, Türkiye ile dostluktan öte bir ilişkilerinin olduğunu belirterek eğitime her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Pakistan’da şu an da toplamda 917 yetimi bulunan İHH, şu anda tüm dünyada 51 ülkede toplamda 55 bin yetime her ay düzenli olarak sponsorluk sistemiyle sahip çıkmakta.

 

İHH’nın dünyadaki ilk yetimhanesi

İHH İnsani Yardım Vakfı dünyadaki ilk yetimhanesini (Msal Yetimhanesi) Pakistan’da kurduktan sonra burada çok sayıda çalışma yaptı. Afganistan’ın işgali sonrasında milyonlarca Afganlı, mülteci olarak Pakistan’a sığınmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllar çok kötü şartlar altında yaşayan Afgan mültecilerin yetim kalan çocuklarıyla ilgilenmek amacıyla 2003 yılında Msal Yetimhanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Rawalpindi şehrindeki yetimhanede günümüz itibarıyla 40 yetim kız çocuğuna barınma, gıda, sağlık hizmetleri yanı sıra düzenli dinî eğitim, bilgisayar eğitimi ve etüt çalışmaları da verilmektedir.

Türkiye’nin Pakistan ile olan tarihsel sıcak ilişkisi iki ülke arasındaki ilişkiye ve çalışmalara olumlu yansımaktadır. Özellikle Pakistan’ın yaşadığı büyük deprem ve sel felaketleri sonrası Türkiye’deki devlet kurumları ve İHH bölgede acil yardım çalışmalarında aktif olarak görev alarak Pakistanlı yetkililerin takdirini kazanmış.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024