İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan 2 milyon Türkmen aileye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bugüne dek Suriye ve Irak'ta toplam 2 milyon Türkmen aileye su, ekmek, kuru gıda, kahvaltılık, yemeklik yağ, süt, çocuk maması ve temizlik paketi yardımları ulaştırıldı.
Irak 16.08.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bugüne dek Suriye ve Irak'ta toplam 2 milyon Türkmen aileye su, ekmek, kuru gıda, kahvaltılık, yemeklik yağ, süt, çocuk maması ve temizlik paketi yardımları ulaştırıldı.

Suriye ve Irak'ta çatışmalar sürerken, sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki savaş mağduru halka yönelik insani yardımları sürüyor.

Suriye ve Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmelerin bölgede yaşayan herkes gibi Türkmen aileleri de kötü etkileniyor.

Halep, Lazkiye, Musul ve Kerkük dahil birçok kentle, sınırda yaşam mücadelesi veren Türkmen halkının imdadına İHH İnsani Yardım Vakfı koştu.



İHH, Türkiye sınırı yakınlarındaki Lazkiye bölgesinde çadırlarda barınan Türkmen ailelere, düzenli olarak muhtelif gıda, un ve ekmek ulaştırırken Irak’taki Türkmen mültecilere dağıtılmak üzere 500 tonluk gıda malzemesi, bebek maması ve hijyen paketinden oluşan 20 TIR’lık yardım konvoyu gönderdi.

Suriye ve Irak’taki yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'deki iç savaşın etkisini artırarak devam ettirdiğini ifade ederek Suriye halkının nefes borusu hükmünde olan Türkiye sınırlarının, insanların ihtiyaçlarının kaynağı durumunda olduğunu belirtti.

Geçen aylarda Çobanbey'de açılan geçici hudut noktasının, insani yardımların ulaştırıldığı tek bölge olduğunu söyleyen Karacaoğlu, "Bölgedeki fırınların durma noktasında olması, halkın ekmek dahi bulmasında güçlüklere neden oluyordu. Halep ve Lazkiye dahil birçok kentle, sınırda yaşam mücadelesi veren Türkmen halkının imdadına İHH İnsani Yardım Vakfı koştu" dedi.

Iraklı Türkmenlere yardım ulaştı

İHH ekiplerinin, Irak'taki gelişmeler üzerine Türkmenlere yardım için çalışmalara hemen başladığını vurgulayan Karacaoğlu, İHH'nın ilk etapta 20 TIR’lık yardım malzemesini, Musul, Selahettin, Anbar ve Diyala'dan kaçarak Kerkük ve Sincar'a sığınan binlerce Türkmen mülteciye dağıttığını bildirdi.



Karacaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İHH ilk olarak, bölgede mültecilerin acil ihtiyaçlarını tespite yönelik çalışmalar yaparak, bölgedeki yerel sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde 300 aileye gıda yardımında bulundu. Daha sonra yurt dışından 6 partner kuruluşun Bahreyn Islah, Kuveyt Kavafil, İngiltere Ummah, Güney Afrika İmdat, Katar Raf, Katar AID Charity kurumu desteğiyle, 500 tonluk gıda malzemesi, bebek maması ve hijyen paketinden oluşan 20 tırlık yardım konvoyunu daha mültecilere dağıtılmak üzere Irak'a gönderdik. Çatışmalardan etkilenen Suriye ve IraklıTürkmen ailelerin yardımına yetişmeye çalışıyoruz. Vakfımız tarafından bugüne dek Suriye ve Irak'ta 2 milyon Türkmen aileye su, ekmek, kuru gıda, kahvaltılık, yemeklik yağ, süt, çocuk maması ve temizlik paketi yardımları ulaştırıldı."

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024