İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 70 bin yetime Bayramlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan Bayramı’nda 41 ülkede 70 bin yetimin Bayramlık Kıyafet ihtiyacını karşılayarak onlara umut olmak istiyor.
01.07.2016

Dünya üzerinde savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle baba ve annelerini kaybederek yetim kalmış olan 400 milyon çocuk bulunuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 2007 yılından beri özel bir şekilde yürütmekte olduğu Yetim Hamilik Sistemi ile yetim çocuklarla ilgili hem gündem oluşturuyor hem de 5 kıtadaki yetim çalışmaları ile çocuklara daha iyi eğitim ve yaşam koşulları sunuyor.

yetim-bayramlik-giydirme-1.jpg

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayının son günlerinde yetim çocukların bayrama mutlu ve huzurlu bir şekilde adım atabilmeleri için dünya genelinde çalışmalar yürütüyor.

Bu çalışmalar arasında Bayramlık ve Ramazan Çocuk Kolisi dikkat çekiyor. Toplam 41 ülkede 70,000 yetim çocuğun Bayramlıklarla sevindirileceği çalışmada baştan ayağa bir yetim çocuğu giydirebilmek 100 TL ile gerçekleştiriliyor. İHH’nın Ramazan Çocuk Kolisi ile ulaştığı yetim sayısı ise 30 bin.

Bu yetim çocuklar; gıda, hijyen ve değerler eğitimi çerçevesinde hazırlanan bu güzel hediyeler ile sevindirilebiliyor.

Dileyen hayırseverler cep telefonlarından “BAYRAMLIK” yazarak 4072’ye göndermek sureti ile bir bayramlığın 16 TL’lik kısmını üstlenebiliyorlar. İHH’nın yetim çocukları sevindirdiği Ramazan Çocuk Kolisi ise sadece 30 TL.

yetim-bayramlik-giydirme-2.jpg

70 bin yetim 41 ülkede

Son olarak İHH’nın bu sene Bayramlıklarla sevindireceği yetim çocukların ülkeleri şu şekilde:

Afganistan, Arakan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çad, Doğu Türkistan, Ekvador, Endonezya/Açe, Etiyopya, Filistin, Gana, Hindistan, Irak, İran, Karadağ, Keşmir, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Myanmar, Nijer, Nepal, Pakistan, Ruanda, Sırbistan/Sancak, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland/Patani, Tunus, Türkiye, Uganda, Ürdün, Yemen, Zimbabve.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024