İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Afganistan'daki Yetimlere Ziyaret
İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Afganistan’daki yetimhaneleri ve bakımını üstlendiğimiz yetimleri ziyaret etti.
Afganistan, Türkiye 19.04.2014

Hali hazırda 40 bine yakın yetimi dönemsel ve sürekli olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından beri “Yetim Dayanışma Günleri” başlığı ile büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor. İHH, bu yılki organizasyon ile dünyada 41 ülke ve bölgede 350’yi aşkın proje gerçekleştirmeyi ve böylece 65.000’i aşkın yetime ulaşmayı hedefliyor.



Şubat ayında başlayan organizasyonun son ayı olan Nisanda hayırseverlerin de aralarında bulunduğu ekipler, bağış yaptıkları ülkelere giderek hem uygulanan projeleri yerinde görüyor hem de destekledikleri yetimlerle kucaklaşıyor.

İşte bu yıl 4’üncüsünü düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Afganistan’a giden İHH ekibi, Kabil’de kurdurduğu Kardeşlik Yetimhanesi ile devlete ait olan İHH’nın desteklediği Badehşan’daki Feyzabad, Tahar’daki Talokhan ile Celalabad’daki İmam Buhari yetimhanelerini ziyaret ettiler.



Ekibin başında bulunan İHH Tanıtım Sorumlusu Yasin Onat, uzun süren yolculuğun ardından geldikleri Kabil Kardeşlik Yetimhanesinde şu an 40 yetimin bulunduğunu, bu sayının artacağını bildirdi. Yetimhane binasının şehrin sakin denilebilecek bir noktasında yapıldığını vurgulayan Onat, “Buradaki yapılara kıyasla kullanışlı ve yeni bir yetimhane. Yetimler kapıda karşıladılar ekibimizi ve hemen kaynaştık onlarla. Cuma namazına beraber kıldık yetimhaneye yakın bir camide ve dönüşte kırtasiye setinden oluşan hediyelerini takdim ettik kendilerine” dedi.

Ardından Tahar’a giden ekip, partner kuruluşumuz Hedef Vakfını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ekip daha sonra burada bulunan Talokhan Yetimhanesinin konuğu oldu. Yasin Onat, 114 yetim bulunduğu yetimhanede 10-14 yaş arası erkek çocuğun eğitimin gördüğünü kaydederek, şunları söyledi:

Onlarla oyunlar oynadık, fotoğraf çekindik ve aynı dili konuşmasak da anlaştık. Yetimlerle vakit geçirirken sanki zamanın genişlediğini hissediyor insan ve Afganistan’da akşam olduğunu ezan hatırlatıyordu bize.



Ertesi gün Badehşan’daki Feyzabad Yetimhanesini ziyaret eden ekip, 230 yetimin kaldığı bu yetimhanede çocuklara kıyafet yardımları gerçekleştirdi. Badehşan İl Sosyal Müdürü ve yetkililer yapmış olduğumuz yardımlar sebebiyle Türkiye halkına ve İHH'ya teşekkür ettiğini söyleyen Onat, “Kıyafet dağıtımının ardından çocuklarla piknik yapmak için hep beraber yola çıktık, onlarla futbol ve voleybol oynadıktan sonra uçurtma uçurduk. Etrafımızda tepeleri karlı dağlar ve yanı başımızda akan ırmak pikniğimizi daha bir güzelleştirdi. Gökyüzü gülümseyen yüzlerle dolup taşarken çocuklar gönüllülerince eğlendiler” diye konuştu.



Ekip, Afganistan'daki 4. gününde Tahar’a gelerek, buradaki yetimlerle piknik yapmak için şehrin dağ yamaçlarında bulunan bir yaylaya gitti. Çocukların neşesinin yüzlerinden okunduğunu dile getiren Onat, şunları söyledi:

Piknikte sağ ayağı olmayan bir yetim çarpıyor gözümüze. İsmi Hikmetullah Kifayet. Koltuk değneği olmadığı için bir odun parçasından denge alarak yürüyordu. Partner kuruluşla irtibata geçerek Hikmetullah için koltuk değneği temin ettik. Yetimlerle bir arada olmak, onların tebessüm eden yüzlerini görmek tüm yol yorgunluğumuzu unutturdu bizlere.



Ekibin Afganistan yolculuğunun son durağı 320 yetime bakan Celalabad’daki İmam Buhari Yetimhanesi oldu. Burada, çocuklarla güzel vakit geçiren ekip, yetimhaneye kıyafet ve kırtasiye yardımı yaptı. Daha sonra çocuklarla piknik yapan ekibe, yetimlerin kriket oyununu ve akrobasi gösterisini izledi.

İHH ekibi ayrıca, ziyaret ettikleri tüm yetimhanelerde birer adet adak-akika kesimi gerçekleştirdi.


İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022