İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Afrika’ya 56 yeni su kuyusu
İHH İnsani Yardım Vakfı, suya ulaşmada sıkıntı yaşanan bölgelerde su kuyuları açmaya devam ediyor. İHH, Afrika’da Haziran ayı içerisinde 5 farklı ülkede 56 yeni su kuyusu daha açtı. Bölgede, sağlıksız içme ve kullanma suyu nedeniyle ölümle sonuçlanan vakalar yaşanabiliyor.
Afrika, Bangladeş, BurkinaFaso, Çad, Etiyopya, Gine, Somali 04.07.2011

Siyasi bağımsızlıkları olmasına rağmen ekonomik bağımsızlıklarını elde edememiş olan Afrika ülkelerinde, iç çatışmalar ve kalkınma sorunları sosyal hayatı oldukça olumsuz etkiliyor. Susuzluk, kıtada görülen temel problemlerden biri.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika kıtasında gerçekleştirdiği projeler ile bölge halkına destek oluyor. Afrika’da hayata geçirdiği su kuyuları ile insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, yeni su kuyusu açma çalışmalarına da devam ediyor. Vakfımız, Haziran ayı içerisinde Gine, Çad, Bangladeş, Etiyopya ve Somali’de yapımı tamamlanan 56 yeni su kuyusunu daha bölge halklarının kullanımına sundu.

İHH ayrıca Afrika’nın en kurak bölgelerinden Kamerun, Burkina Faso, Somali, Sierra Leone, Çad ve Sudan’da; Güney Asya’da da Keşmir ve Bangladeş'de toplam 34 yeni su kuyusunun daha yapımına devam ediyor.

Su kuyusu projeleriyle yaşam alanlarının bereketlenmesini amaçlayan İHH, insanlar arasında dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesini de sağlıyor. Zira açılan su kuyuları, su kaynaklarının paylaşımı nedeniyle yaşanan iç çatışmaları sona erdiriyor ve toplumsal dayanışmayı destekliyor.

İHH ekipleri su kuyularını genellikle kırsal bölgelerde, susuzluk yaşanan veya sağlıklı içme suyunun bulunmadığı bölgelerde açıyor. Açılan kuyulardan çıkan su ise gerekli tüm sağlık taramalarından geçirildikten sonra halkın kullanımına sunuluyor.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024