İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Arakanlı Müslümanlara kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, bu bayramda da zulüm gören Arakan Müslümanlarına 4 bin 550 hisse kurban dağıtımı gerçekleştirdi.
Arakan, Myanmar 03.09.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı 25 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu 5 kıtada 106 ülke ve bölgede gerçekleştirdi.

Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmadı aynı zamanda onların acılarına da ortak oldu. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapan İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştirdi.

2.jpeg

Zulüm altındaki Arakanlılara kurban dağıtımları

İHH, uzak Asya ülkesi olan ve büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde ve katliamdan kaçarak Bangladeş’e göçen Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında kurban kesimleri yaparak mazlumlara kurban eti dağıttı.

İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da toplamda 4 bin 550 adet hisse kurban kesti. İHH, Bangladeş’te ise bin 925 adet hisse kurbanı keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

3.jpeg

İHH, Arakan’da ne yapıyor?

İHH ekipleri, Arakan’da ordu mensuplarının ve radikal Budist çetelerin katliamları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara hem Kurban yardımlarını ulaştırıyor hem de acil yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan gıda, giysi, branda, mutfak eşyası ve yaşam malzemelerinden oluşan ihtiyaç maddelerini onlara ulaştırmaya devam ediyor. Hem Myanmar hem de Bangladeş kamplarında ve sınır bölgelerinde olan İHH ekipleri, zor durumda kalan kardeşlerini yalnız bırakmıyor ve hayata tutunmalarını sağlamak için bütün gücüyle bölgede zor şartlarda çalışmaya devam ediyor.

4.jpeg

Arakanlı ailelere acil yardımlar

Hâlihazırda Rohingya Müslümanlarına yardımlarını aralıksız sürdüren ve kurban çalışmaları için bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, katliamdan kaçanlara ilk günlerde acil gıda paketi yardımı ulaştırdı. Ayrıca da her aileye 15 dolarlık nakdi yardımda bulundu.

Gıda yardımlarının yanı sıra İHH, her gün düzenli olarak Bangladeş sınırına ulaşan Arakanlı Müslümanlara yardımlarını sürdürdü. İHH ilk günden itibaren 2 bin aileye gıda yardımı, 400 aileye branda, tente, mutfak ve yaşam malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. İHH ekipleri tüm bunların yanında bölgede ilk etapta 500 kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirmişti.

Yardımlar sürüyor

İHH, gece boyu sınıra ulaşan insanlara anlık olarak hazır gıda dağıtımı yapmaya devam ediyor.

Acil İhtiyaç listesi

-Gıda malzemeleri

-İlaç ve Tıbbı malzeme

-Branda

-Çocuk maması

-Elbise

-Hijyen ve yaşam malzemeleri

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024