İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Bosna'ya anlamlı ziyaret
İHH ekibi, Kurban Bayramı vesilesiyle bulunduğu Saraybosna'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Bosna-Hersek 22.10.2013

Kurban Bayramı’nı dünyanın dört bir yanındaki mazlumlarla geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin bir durağı da Bosna’ydı. Vakıf temsilcileri ve gönüllülerden oluşan heyet Türkiyeli hayırseverlerin kurban bağışlarını teslim etmenin yanında çeşitli kurumlara da ziyaretler gerçekleştirdi.

Saraybosna Kantonu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bahra Kituşa ile bir araya gelen İHH temsilcileri, Bosnalı şehit ailelerinin durumları ve ülkedeki son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Kituşa, kurban bağışları için İHH’ya teşekkür ederken, aynı zamanda, ülkeyi oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) yaşayan Boşnakların sorunları ve geçen salı günü sona eren nüfus sayımında karşılaştıkları problemler hakkında bilgi verdi.

Ardından, Tecavüz Mağduru Kadınlar Derneğine geçen İHH heyeti, burada dernek başkanı Bakira Haseçiç ile görüştü. Haseçiç, derneğin faaliyetleri ve karşılaştıkları zorluklar hakkında heyete bilgi verdi.

Vişegrad yakınlarındaki Korintik köyünde bulunan ve Bosna savaşı sırasında Sırp askerleri tarafından içindeki 70'ten fazla Boşnak ile ateşe verilen Adem Omeragiç'e ait evden bahseden Haseçiç, 72 kişinin yanarak öldüğü bu evin anı evine dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini ancak gerekli malzemeleri tedarik etmiş olmalarına rağmen, işçilerin finansmanı açısından sorunlar yaşadıklarını anlattı. Görüşmenin ardından, İHH temsilcileri söz konusu evin tadilatında kullanılmak üzere, derneğe maddi yardımda bulundu.

Kurban Bayramı vesilesiyle Bosna Hersek'te 32 büyükbaş kurban kesen İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban yardımlarını Bosna Hersekli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardıma muhtaç 1600 aileye ulaştırdı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024