İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Burkina Faso’ya Bayram Hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı Burkina Faso’nun Titao bölgesinde inşa ettiği Şifa Eğitim Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi. İçerisinde 60 kişilik yetimhane, 180 öğrenci kapasiteli okul, yemekhane ve idari binanın yer aldığı kompleksin açılışına İHH ekipleri, yerel yetkililer ve bölge halkı katıldı.
BurkinaFaso 03.07.2014

Kompleksin açılış programında konuşma yapan İHH Yetimhaneler Sorumlusu Reşat Başer, Burkina Fasolulara Türkiyeli hayırseverlerin selamlarını iletti. Şifa Eğitim Kompleksi’nin Titao halkının da yardımıyla ülkenin geleceğini inşa edecek çocuklar yetiştireceğine inandığını belirten Başer, Türkiye halkının Burkina Fasolu kardeşlerinin yanında olduğunu ifade etti. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışın ardından İHH ve yerel yetkililerden oluşan heyet kompleksi gezerek incelemelerde bulundu.



IHH ekibi ayrıca Bema bölgesinde Hz Muhammed Mustafa Kuran Sevdalıları Mescidi, Gargabuwle bölgesinde Osman Husme ve İsmet Saraç Çubuk Mescidi, Tibou bölgesinde ise Hafız Hasibe Camii’nin açılışlarını yaptı. Türkiyeli hayırseverler tarafından inşa edilen cami ve mescitlerin açılışlarına bölge halkı yoğun katılım gösterdi. Türkiye halkına selam ve dualarını gönderen Burkina Fasolular, İHH heyetini “Evinizden evinize hoş geldiniz” diyerek karşıladılar.



Burkina Faso’da açılışların yanı sıra İHH’nın Ramazan kampanyası kapsamında bazı yardım çalışmaları da gerçekleştirildi. Nakamtenga bölgesinde 400 kişiye iftar yemeği veren İHH, Paglayiri, Gargaboule, Titao, Zagtauli, Bisgin ve Sabau bölgelerinde toplam 1315 aileye gıda kumanyası dağıtımında bulundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024