İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Doğu Afrika ve Yemen’e acil yardımlar
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Güney Sudan’da 4 bin kişiye, Yemen'de ise 500 aileye gıda yardımı ulaştırdı. İHH ayrıca Doğu Afrika’da 110 yeni su kuyusu hizmete açacak.
Afrika, GüneySudan, Yemen 12.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütmeye devam ediyor. İHH son olarak Somali, Güney Sudan ve Yemen’de yaşanan kuraklık ve çatışmalar nedeni ile acil yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Doğu Afrika ülkelerinde 110 yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlanırken Güney Sudan ve Yemen’de de 500 aileye gıda yardımında bulunuldu.

somali---su-kuyusu.jpg

Doğu Afrika’da 110 yeni su kuyusu

İHH ekipleri, kuraklığın en yoğun hissedildiği Somali'de 40, Sudan’ın Darfur bölgesinde 30, Kenya'da 10, Etiyopya'da 20 ve Cibuti'de 10 yeni su kuyusunun açılması için çalışmalara başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklıkla mücadele eden başta Somali, Etiyopya, Sudan ve Kenya olmak üzere Doğu Afrika ülkelerinde bağışçılarının desteğiyle bugüne kadar toplamda 2 bin 680 adet su kuyusunu hizmete açtı.

İHH’nın bugüne kadar dünya genelinde açtığı su kuyusu adeti 5 bin 984’ye ulaştı.

guney-sudan---gida-yardimlari-1.jpg

Güney Sudanlı 4 bin kişiye acil yardım

Bölge koordinasyonu için ve yardımları yerinde ulaştırmak için Güney Sudan’a giden İHH ekipleri de çalışmalara başkent Juba’da başladı. Her biri 27 kiloluk gıda malzemelerinden oluşan paketlerin içerisinde mısır unu, buğday unu, sıvı yağ, pirinç, şeker ve fasulye bulunuyor.

Ekipte yer alan İHH Doğu Afrika Masası Koordinatörü İsmail Songür, “Hayırseverler destek vermeye devam ederse bizler burada çok daha fazla kişiye ulaşarak onlara yardım götürmeyi hedefliyoruz” dedi. Songür, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yardımlarımızı ilk olarak Güney Sudan’ın başkenti Juba’da bulunan Mahad ve Don Bosco Kampları’nda gerçekleştirdik. Buradaki kampta 4 bin kişiye acil yardım ulaştırdık. Bunun yanı sıra Bentui bölgesinden gelen mültecilere de yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Burada devlet otoritesi de tamamen işlemez hale geldiğinden dolayı ihtiyaç oldukça fazla. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.”

yemen---gida-yardimlari-1.jpg

Yemen’de 500 aileye gıda ulaştırıldı

İç savaşın yaşandığı Yemen’de de 14,4 milyon kişi gıda ve temiz içme suyuna muhtaç. 3 milyondan fazla kişi ise göçmen durumunda ve evlerini terk etmiş olarak sağlıklı barınma ihtiyacı duymakta. İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgedeki yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başlatılan acil yardım kampanyası kapsamında İHH, Sana ve Amran şehirlerinde 500 aileye gıda malzemesi ulaştırdı.

yemen---gida-yardimlari-4.jpg

Yeni yardımlar yolda

İHH, yardımlarını hayırseverlerin destekleri ile arttırarak sürdürmeyi hedefliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024