İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Etiyopya’ya 25 yeni su kuyusu
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Etiyopya’nın iki ayrı bölgesinde 25 yeni su kuyusu açtı.
Afrika, Etiyopya 20.04.2017

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su sıkıntısı yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu açmak geliyor.

Bugüne kadar 33 ülkede 6 bini aşkın su kuyusu açan İHH, son olarak Etiyopya’nın Somali sınırına yakın Oromia bölgesinin Harar ve Şaşamenne şehrinde 25 yeni su kuyusunu hizmete soktu. Kuyulardan günlük olarak 8 bin kişi faydalanacak.

kuyu-1.jpg

Tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak

İHH İnsani Yardım Vakfı adına bölgeye giden Nazif Çerik, “Açtığımız yeni su kuyuları sayesinde bölge halkı, daha önce kullandıkları hastalıklara sebebiyet veren eski tip açık su kuyularına muhtaç olmayacaklar” dedi. Çerik, şunları söyledi:

“Su kuyusu açtığımız bölgelerde yağmur mevsimi dışındaki aylar çok kurak geçmekteydi. Dolayısı ile insanlar suya ulaşmakta zorluk çekiyorlardı. Sadece insanlar değil, bu bölgelerde yaşayan çok sayıdaki inek, keçi ve deve gibi hayvanlar da bu kuraklıktan etkileniyordu. Ama artık açtığımız yeni kuyularımız sayesinde bu sorun ortadan kalktı. Ayrıca açtığımız bazı kuyularımız da etraflarındaki tarım arazilerinin sulanmasına hizmet edecekler.”

secilenler-3.jpg

10 yeni su kuyusu daha

İHH ekipleri ayrıca yine Şaşamenne civarında 10 yeni su kuyusunun açılması için yer tespiti ve ilgili çalışmaları gerçekleştirildi. Bu su kuyularından 3000-3500 kişinin faydalanması öngörülüyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

secilenler-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024