İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan İşitme Cihazı Projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bahreyn İslamic Assostion Yardım Kuruluşuyla ortaklaşa yürüttüğü "İşitme Cihazı Projesi" kapsamında Türkiye genelinde duyma yetisini kaybeden Suriyelilerin tedavisine başlandı.
Suriye 04.05.2017

Suriye'de 6 yıldır devam eden savaşta en çok zararı siviller görüyor. Yaşanan saldırılar sonucu engelli konumuna düşen binlerce Suriyeli bulunuyor. Bundan en çok etkilenenleri ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. Bu sağlık sorunlarının tedavisi için İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bahreyn İslamic Assostion Yardım Kuruluşu işbirliğiyle "İşitme Cihazı Projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamında tespit edilen 22 işitme engelliye işitme cihazları takılmaya başlandı. İlk etapta Kilis'te bulunan işitme merkezinde cihazları takılan 7 kişi tekrar duymaya yaşadı. 

1.jpg

Revan artık yeniden duyuyor

Duyma yetisini tekrar kazanan 8 yaşındaki Reya, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Babam ile kardeşim dışarıda oyun oynuyorlardı. Ben de camdan onları izliyordum. Çok mutluydular. O sırada büyük bir ses geldi. Evimiz yerle bir oldu yerde kan vardı. Babam beni kurtardı. Yıkılan evimizin altından çıkardı. Sadece bunları hatırlıyorum. Sonra kulaklarımın duymadığını anladım." 

3.jpg

“Daha fazla kardeşimiz duyacak”

Projeyi sürdüren Kilis İHH Sağlık birimi Sorumlusu Malik Bakkor da "İHH olarak Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Bu ihtiyaçların başında gelen ise sağlık” dedi. Bakkor, proyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bizler bu proje ile Türkiye genelinde savaşta duyma yetisini kaybeden Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaşıp tedavi etmeye çalışıyoruz. Tekrar duymaya başlayan minik kardeşlerimizin o anki ilk tepkileri bizleri son derece mutlu ediyor. İki kulağını da tedavi ettiğimiz hastalarımızın maliyeti 3 bin 500 TL civarında. Bunun içinde hastane masrafları da dâhil. Özellikle Şunu belirtmek isterim bu çalışmalarımıza desteklerini sürdüren herkese sonsuz teşekkür ederim. Allah'ın izniyle devam eden yardımlarla daha fazla kardeşimiz tekrar duymaya başlayacak."

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024