İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Libya'daki Konvoyla İlgili Kamuoyuna Duyuru
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Libya'da yaşananlarla ilgili açıklaması:
Libya 29.03.2013

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere’den yola çıkan ve Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan araç konvoyu Fransa, İspanya, Cezayir ve Tunus’un ardından Libya’ya ulaşmıştır. Libya’ya da bir süre bekletilen konvoy içerisindeki bir aile daha sonra ülkelerine geri dönmek için konvoydan ayrılmıştır. Dönüş yolunda 3 kız kardeş ve babaları bazı kişiler tarafından kaçırılarak alıkonulmuştur.

Pakistan asıllı İngiliz vatandaşlarının kaçırılmasının ardından konvoydakilerin talebi doğrultusunda İHH İnsani Yardım Vakfı devreye girerek pek çok ülke ve bölgede yürüttüğü insani diplomasiyi bu olayda da hayata geçirmiştir. İHH İnsani Yardım Vakfı hemen insani diplomasi sürecini yürütecek bir heyeti Libya’ya göndermiştir. Bölgedeki tüm etkin yapıları harekete geçirerek kızların yerini tespit eden heyet kızların kurtarılmasını sağlamıştır. Libya halkı yapılan bu olaydan büyük üzüntü duyarken Bingazi ve çeşitli bölgelerde olayı kınayan protestolar gerçekleştirilmiştir. Bu süreç içerisinde göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü Türkiye Libya Başkonsolosluğu’na da teşekkür ederiz.

Şunu belirtmek isteriz ki AFP haber ajansının iddia ettiği gibi bu konvoy İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilmemiştir. Konvoyun çıkışında ve hareketi sırasında İHH’nın hiçbir etkisi olmamıştır. Konvoy ‘Mavi Marmara’ gemisinden ilhamla bu adı almıştır. Konvoy içerisinde Mavi Marmara gemisinde bulunmuş aktivistler de vardır. İHH İnsani Yardım Vakfı sadece yaşanan kötü olayın sonrasında ailenin kurtarılması için sürece dahil olmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023