İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Musullu göçmenlere 6 bin battaniye
İHH İnsani Yardım Vakfı, terör örgütü DAEŞ’ten yeni temizlenen Musul’un Gayyara ilçesinde ve ayrıca da Musul’dan kaçarak Erbil ve Dahok’a yerleşen göçmenlere 6 bin battaniye dağıtımında bulundu.
Irak 01.12.2016

Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin işgali ile başlayan kargaşa ortamı hala devam ediyor. ABD işgaliyle birlikte halk, kendi toprakları içinde mülteci durumuna düşmüş ve bir nevi sürgün hayatı yaşıyor. Bu nedenle ülkede istikrar tamamen çökmüş, mezhep savaşlarıyla ortalık alevlendirilmiş, bölge güvenli olmaktan çıkmış durumda.

Böyle bir kaos ortamında insanlar, en güvenli yerlere gitmeyi tercih ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da hem Musul’da yaşam mücadelesi veren hem de Musul’dan kaçan göçmenlere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

eafbf842-e88b-4d7e-a691-a363fc1605de.jpg

Musul, Erbil ve Dahok

Acil yardımlar kapsamında İHH, Musul’da kalan ve Erbil ile Dahok gibi şehirlere kaçan göçmenlere 6 bin battaniye yardımında bulundu. Bilindiği üzere dağıtımların yapıldığı Musul’un Gayyara ilçesi DAEŞ’ten yeni temizlenmişti.

Musul’dan başlayan battaniye yardımları, Erbil ve Dahok ile devam etti, Kerkük’teki dağıtımlarla da son bulacak.

6ce03427-fd35-4274-b548-774f4f3a62e5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024