İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan selin vurduğu Arakan’a acil yardım
İHH, aşırı yağış ve selin vurduğu Myanmar'da acil yardım çalışması başlattı.
Arakan 10.08.2015

Myanmar, son yıllarının en kötü sel felaketiyle mücadele ediyor. Üç haftadır etkili olan şiddetli yağışlar ve selin bir milyon kişi etkilediği, ölenlerin sayısının ise 100’ü aştığı belirtiliyor.

Özellikle ülkenin fakir kesimlerini vuran felakette birçok kişi sular altında kalmış evlerinde mahsur durumda, çaresizce yardım bekliyor.

Sellerden en fazla etkilenen Arakan eyaletinde yaklaşık 50 kişinin öldüğü bildirilirken aynı zamanda Komen kasırgasının da etkili olduğu eyalette yüzlerce evin yıkıldığı, binlerce kişinin tahliye edildiği öğrenildi. Eyaletteki derme çatma kamplarda yaşayan yaklaşık 140 bin Arakanlı Müslüman, şiddetli yağmurlar ve sellerden en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

İHH ekibi Arakan’da

Yaşanan felaketin ardından acil yardım çalışması başlatan İHH, selden en çok etkilenen Arakan’a 3 kişilik ekip gönderdi.

Öncelikle bölgedeki kampları ziyaret eden İHH ekibi, Katar RAF, Katar AID ve Al-Imdaat kurumlarının desteğiyle iki mülteci kampında çadır ve gıda yardımı gerçekleştirdi. Ohn Taw Gyi Kampında 450 aileye çadır ve 400 aileye gıda yardımında bulunulurken Nget Chaung Kampında 304 aileye gıda yardımları ulaştırıldı.

Sel sularının karayolları, demiryolları ve köprülere ağır hasar vermesi nedeniyle bölgede bazı bölgelere ulaşılamıyor.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024