İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Somalili 9 bin kişiye acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Somali’de yaklaşık 9 bin kişiye gıda yardımı ulaştırdı.
Afrika, Somali 17.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütmeye devam ediyor. İHH son olarak Somali, Güney Sudan ve Yemen’de yaşanan kuraklık ve çatışmalar nedeni ile acil yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Somalili 8 bin 750 kişiye acil yardım paketi dağıtıldı. İçerisinde pirinç, un, şeker, yağ ve süt tozu bulunan gıda yardımları; İHH ekipleri tarafından Bay, Nugal ve Shabel şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

“50 bin Somaliliye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz”

İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, “vakfımızın yapmış olduğu acil yardım çağrısı ile hayırseverlerden gelecek olan destekler sayesinde burada şuanda yaklaşık 9 bin Afrikalı kardeşimizin gıda ihtiyacını karşıladık. Kampanyamız kapsamında Somali’de hayırseverlerimizin destekleriyle burada 50 bin kişiye ulaşarak yardımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

602349389282.jpg

Somali’de son durum

Somali’de yaşanan kuraklık, ülke nüfusunun neredeyse yüzde 55’ine tekabül eden 6,2 milyon kişiyi etkiledi. Aynı şekilde 1,1 milyon kişi yerlerinden göç ederek başkent Mogadişu yakınlarındaki kamp alanlarına ulaştı. 950 bin çocuk bu kuraklıktan etkilendi ve binlercesinde ölüm vakıasına yol açabilecek kuvvetli ishal ve yüksek ateş hastalıkları baş gösterdi.

dsc_5468-kopya.jpg

3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Doğu Afrika’da yaşanan kuraklık için bütün operatörden “KURAKLIK” yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. 

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024