İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriye’de her gün 50 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib, Azez ve Cerablus gibi bölgeleri başta olmak üzere her gün savaş mağduru 50 bini aşkın Suriyeli için iftar veriyor.
Suriye 05.06.2017

2011 yılından bu yana yüz binlerce sivilin katledildiği Suriye’de savaşa rağmen insanlar hayatlarına devam ediyorlar. Birçok ihtiyaç malzemesine ulaşmakta güçlük çeken Suriyeli mazlumlara İHH İnsani Yardım Vakfı, ilk günden bu yana gıda, barınma, sağlık ve eğitim gibi destekler veriyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Suriye çalışmalarına hız veren İHH, Suriye’nin İdlib, Azez ve Cerablus gibi bölgelerinde her gün savaş mağduru 50 bini aşkın Suriyeli için iftar veriyor.

pa4b6900.jpg

“Ramazan’la birlikte tatlı bir yorgunluk başladı”

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Sorumlusu Selim Tosun, Suriye’de Ramazan çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Rahmet ayı ramazana erişmemizle birlikte Suriye çalışmalarımızda da tatlı bir yoğunluk başladı. Özellikle Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz iftar çadırları, mobil aşevleri ve mutfaklarımız sayesinde her gün 50 bini aşkın Suriyeli savaş mağduruna iftar veriyoruz" dedi.

pa4b6949.jpg

Ramazan ayının sonuna kadar iftar organizasyonlarının devam edeceğini ifade eden Tosun, "Suriye'deki ailelerin birçoğu iftar ve sahur yapacak hiçbir şey bulamıyor. Bu nedenle çadır kentler ve enkaz bölgelerindeki Suriyeli ailelerin iftar sofralarına sıcak yemek ulaştırıyoruz. Ramazan ayının sonuna kadar 1,5 milyon kişiye iftar vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Ramazan ayının paylaşma bilinciyle geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Tosun, bu ay içinde düzenli olarak, Suriye'nin birçok noktasında her gün 1 milyon ekmek dağıtımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

pa4b6954.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024