İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın desteklediği yetim üniversite birincisi oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile 5 yıldan fazladır desteklediği Arnavut kökenli yetim Esra İlyazi, Makedonya’da eğitimine devam ettiği Mühendislik Fakültesi’nde yıl birincisi seçildi.
Arnavutluk, Makedonya 16.06.2017

Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdur çocukların ve yetimlerin her türlü ihtiyaçlarını üniversiteden mezun olana dek karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH’nın Makedonya’da yıllardır desteklediği yetim Esra İlyazi, okuduğu üniversitede bölüm birincisi oldu.

Ödülü cumhurbaşkanı verdi

Esra İlyazi, Shen Kiril ve Metodi Üniversitesi’nin 2004 yılından bu yana başarılı öğrencilere verdiği ‘Mühendisliğin Yüzüğü’ ödülünü Makedonya Cumhurbaşkanı’nın elinden aldı. İlyazi, böylelikle üniversitenin ödülüne layık olan ‘ilk Müslüman ve başörtülü öğrencisi’ sıfatını da elde etmiş oldu.

35011661612_02818483bf_o.jpg

Arnavut kökenli Esra İlyazi, babasını 2001 yılında kaybetti. İHH’nın 2009 yılından bu yana desteklediği İlyazi, vakfın bölgedeki partner kuruluşunda da aktif bir şekilde hizmet ediyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023