İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın ikinci ekibi Haiti’de
İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz ay 7.1 şiddetinde depremle yerle bir olan Haiti’ye ikinci bir ekip yolladı. Aralarında dâhiliye doktoru ve bir pratisyen hekimin de olduğu 4 kişilik ekip Haiti’deki
GüneyAmerika, Haiti 03.03.2010

Haiti’ye varır varmaz kolları sıvayan doktorlar,  günlük 150 kişiyi tedavi ediyor.  700’ü yetim olmak üzere toplam 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. Yetimlerin barınacağı bir mekân temin etmek için bina arama çalışmaları sürüyor. İHH ile birlikte Haiti’ye giden dâhiliye doktoru Mehmet Rıdvan Üstünel, depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen bölgede hiçbir değişiklik olmadığını ifade etti. Günde yaklaşık 100 kişiyi tedavi ettiğini belirten Üstünel hasta sayısının devamlı arttığını belirtti. Üstünel, şunları söyledi: “Haiti’de depremin üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen durum devamlı kötüye gidiyor. Hasta sayısı devamlı artıyor. Burada temel ihtiyaç maddelerine ulaşmak çok zor. Yiyecek, içecek ve barınma sorunu baş göstermiş durumda. Elimizden geldiğince çok fazla kişiyi tedavi etmeye uğraşıyoruz. Muayene ettiğimiz hastaların yüzde 70 - 80’ini çocuklar oluşturuyor. Hastaların büyük kısmında, uyuz, ishal, gribal enfeksiyon, alt solunum yolu enfeksiyonu ve beslenme yetersizliğinden dolayı kansızlık ile karşılaşıyoruz. Buradaki insanların çok acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyacı var.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024