İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın Moğolistan kış yardımları sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında hayırseverlerin destekleri ile Moğolistan’a kömür ulaştırdı. Yardımlar sonucu 180 ailenin yuvası ısındı.
Moğolistan, OrtaAsya 24.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın kış yardımları kapsamında dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara yönelik gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımları sürüyor. Bu bölgelerden biri de Orta Asya.

İHH, her yıl olduğu gibi bu yıl da iklim şartlarının ağır geçtiği Moğolistan halkına yakacak kömür ulaştırdı. Ekipler, Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’a bağlı Nalayh ilçesinde her aileye 1 ton olmak üzere toplam 180 aileye kömür yardımı yaptı. 

2-kopya.jpg

Bağış gelirse yardımlar sürecek

İHH Orta Asya Kafkasya Masası Koordinatör Yardımcısı Ruslan Ayvazov, “Moğolistan’ın birçok bölgesinde soğuk kış günleri devam ediyor. Kar ve buz nedeniyle hayvanlar yiyecek bulamıyor ve açlıktan telef oluyor. Haliyle bölge halkı da bu soğuklarda olumsuz şekilde etkileniyor. Hayırseverlerimiz desteklediği sürece bölgeye yönelik acil kış yardımı çalışmalarımız sürecek” dedi.

3-kopya.jpg

Bölge farkı: Tonyukuk Abideleri

Nalayh ilçesi, Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’a bağlı olan 9 ilçeden biri. Toplam nüfusu yaklaşık 33 bin olan ve çoğunlukla Kazakların yaşadığı  Nalayh ilçesinde aynı zamanda Kadim Türk tarihinde önemli yere sahip olan Tonyukuk Abideleri bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024