İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın şefkat eli Sri Lanka’da
Ramazan çalışmaları kapsamında Sri Lanka’ya giden İHH ekibi, burada ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyası dağıttı, 2 bin kişinin katıldığı iftar düzenledi.
GüneyAsya, SriLanka 15.06.2016

Ramazan çalışmaları kapsamında Sri Lanka’ya giden İHH ekibi, burada ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyası dağıttı, 2 bin kişinin katıldığı iftar düzenledi.

‘Kardeşliği Hisset’ sloganıyla Ramazan faaliyetlerini yürüten İHH, rotasını bu kez Müslümanların Budistler tarafından sürekli hedef haline geldiği Sri Lanka’ya çevirdi. Türkiye’den gelen yardımlarla yüzleri gülen yoksul aileler ve yetimler, iftarlarla Ramazan sevincini yaşadı.

2 bin kişiye iftar verildi

İHH ekibi, Sri Lanka’da muhtaç insanların, muhacirlerin ve yetim ailelerinin kapılarını çaldı. 4 gün boyunca bin km yol kat eden İHH, içerisinde soğan, pirinç, şeker, mercimek, süt tozu, hurma, çay ve balık konservenin yer aldığı 900 ramazan paketiyle birlikte 2000 kişiye de iftar vererek uzak yakın demeden yetimlerin yüzünü güldürdü, ihtiyaç sahibi aileleri ise sevindirdi.

İHH, kumanyalar dağıtıldığı, iftar sofralarının kurulduğu Sri Lanka’daki çocukları da unutmadı. İhtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda da bulunan İHH ekibi, çocuklara çeşitli hediyeler, oyuncaklar ve şekerler dağıtarak gönülleri yeniden fethetti.

Rafique: Türkiye’ye teşekkür ederim

İHH’nın Sri Lanka’daki partner kuruluşu olan Serendib Yardım Vakfı Başkanı MohamedRafique, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki hayırseverlerin ilgi ve alakalarına teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Görevli kişilerimiz, yetimlerin eğitim, sağlık gibi bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Eğitim konusunda çocukların kıyafetleri, çantaları, kırtasiye malzemelerini karşılıyoruz. Görevli arkadaşlarımız ayrıca yetimlere Kur’ân-ı Kerim, dua, namaz kılmayı, sure ezberleme gibi dersler de veriyorlar. Sağlık alanında ise çocukların düzenli sağlık kontrolleri yapılıyor.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024