İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’ya “Sabır” ödülü
İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa'da bu yıl ilki düzenlenen ‘Sabır Ödülleri’ne layık görüldü.
Türkiye 07.04.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa'da bu yıl ilki düzenlenen ‘Sabır Ödülleri’ne layık görüldü.

Şanlıurfa'da bu yıl ilki düzenlenen 'Sabır Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Şanlıurfa Merkez Eyyübiye İlçe Belediyesi tarafından “Eyyüp Peygamber Sabır Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Sabır Ödülleri' için Eyüp Peygamber'in makamının bulunduğu (Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği yer olarak rivayet edilen) makamın yanındaki Sabır Caddesi'nde tören düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede, ülkelerinden göç eden ve mağduriyet yaşayan Suriyelilere sabır örneği gösterip 4 yıldır yardım yapan İHH İnsani Yardım Vakfı, AFAD ve Ay Işığım Derneği 'Sabır Ödülleri' layık görüldü. İHH adına İl Temsilcisi Behçet Atilla, AFAD adına Deprem Daire Başkanı Ulubey Çeken, Ay Işığım Derneği adına ise Başkan Yardımcısı Mehmet Nail Çeken ödüllerini Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin elinden aldı.

Gecede söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriye'de yaşanan iç karışıklıkta 4 yıldır Şanlıurfa'da barınan sığınmacılara yardımlarını esirgemeyen yardım kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Ümidimiz oradaki savaşın bir an önce bitmesi ve Suriyelilerin kendi ülkelerine, topraklarına dönmeleridir. Savaş bitene kadar onlara misafirperverliğimizi gösterip yardımlarımızı devam ettireceğiz" dedi.

İHH adına “Sabır” ödülü alan İHH Ş.Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila ise bu ödülü tüm mazlum coğrafyalar adına, özellikle de mazlum ve mustaz’af Suriye halkı adına aldıklarını belirterek, “Yine yetimler, yetim anneleri, garip/gureba adına alıyoruz. Bu ödülü gönüllülerimiz, çalışanlarımız ve bu yardımları yapmamızı sağlayan değerli bağışçılarımız adına alıyoruz. Hepsine, hepinize teşekkür ederim. Allah sabredenlerle beraberdir” dedi.

Bu Sabır Ödülü’nü kendilerine vermeyi uygun gören Eyyübiye Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarına, ekibine bu teveccühlerinden dolayı teşekkür eden Atila, şöyle devam etti:

“Direniş, teslimiyet ve tevekkülün sembolü Seyidna İbrahim’in diyarından ve sabrın sembolü Seyidna Eyyüb’ün diyarı Urfa’dan, Eyyübiye’den; Bosna, Çeçenya, Arakan-Burma, Somali, Doğu Türkistan, Afganistan, Pakistantan ve Kürdistan’daki, kısaca tüm dünya coğrafyasındaki mazlumlara yer gök dolusu selam gönderiyoruz ve diyoruz ki; Sabredin, Allah sabredenlerle beraberdir.”

Atila, bu teşviklerin, ödüllerin doğru yolda olduklarını ancak daha çok çalışmaları gerektiğini gerektiğini gösterdiğini ifade ederek “Daha çok işimiz var, yolumuzu gözleyen yüz binlerce yetim ve muhacir var. İnşaallah sabırla emanetleri (yardımları) yerlerine (sahiplerine) ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ödül töreninin ardından gece, tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konseriyle son buldu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024