İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İlk İslami Vakıflar Sempozyumu Mekke’de yapıldı
Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı’nın, Suudi Vakıflar Genel Mürüdürlüğü ile Mekke Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde "1. İslami Vakıflar Sempozyumu" 18-20 Ekim tarihlerinde Mekke'de gerçekleştirildi.
26.10.2016

Suudi Arabistan’dan Vakıfların ve Araştırma Merkezlerinin yanında yurtdışından İHH ve Somali'den Zemzem Vakfı (İHH'nın Somali'deki partner kuruluşu) programa katılım sağladı.

Program kapsamında açılan fuarda İHH’nın standı hayli ilgi gördü. Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Sayın Mofarrej Al-Haqbani’nin de aralarında olduğu çok sayıda katılımcı İHH standını ziyaret edip, faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Programın sempozyum bölümünde ise başta Suudi Arabistan olmak üzere, İslam âlemindeki vakıf medeniyetinin tekrar canladırılması istikametinde sunumlar yapıldı. Vakıfların İslamdaki yeri, ülke ekonomilerine katkıları, sosyal, eğitim, sağlık ve kültürel hizmetlerde daha fazla rol almaları ve benzeri bir çok konu sempozyum boyunca uzmanlar tarafından ele alındı.

img_5245.jpg

İzzet Şahin’den “Türklerde Vakıf Tecrübesi” sunumu

İHH yönetim kurulu üyesi İzzet Şahin de, "Türklerde Vakıf Tecrübesi" başlığı altında bir sunum yaptı. Sunumunda "Türklerin İslamla tanıştıkları ilk günden itibaren kurdukları her devletin aslında birer vakıf medeniyeti olduğunu" dile getirerek "Türk toplumunda Osmanlı Devleti sonrası yaşanan fetret devrinin nihayete ermek üzere olduğunu, şimdilerde yeniden vakıfların ve sivil toplumun öneminin hızla arttığını" ifade etti.

Bakan Veysi Kaynak "Türklerdeki Yardımseverlik ve Osmanlı Vakıfları"nı anlattı

Sempozyumun son oturumunda konuşan Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da, "Türklerdeki Yardımseverlik ve Osmanlı Vakıfları" hakkında bilgi Verdi. Hükümetleri döneminde restore edilen vakıf eserleri ve vakıflar kanunundaki yapılan değişikliğin sahasında en iyi çalışma olduğunu kaydeden Bakan Kaynak ayrıca "Türkiye’de bulunan 3 milyonu aşkın mülteciye verilen resmi ve sivil toplum yardımlarının hacmi" hakkında da bilgi verdi.

Gelecek yıl aynı günlerde tekrarı yapılacak İslami Vakıflar Sempozyumunun kapanış bildirgesinde, sempozyumun her yıl Mekke’de gerçekleştirilmesi ve "vakıfların kapasitesini artırma, modern dünyada faaliyet alanlarını ve gelir kaynaklarını artırma" alanlarında komisyonların kurulması amacı, yer verilen bazı başlıklar oldu.

7.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024