İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnegöl’den Halep için 3 TIR un
İnegöl İHH, "Halep'e Yol Açın” sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kapsamında 2 bin çuval yüklü 3 TIR’ı Halep'e gönderdi.
Suriye 11.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım’ın İHH Genel Merkezi’nde önceki hafta yaptığı “Halep’e Yol Açın” çağrısı Anadolu’dan karşılık buldu. İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği, kampanya kapsamında Halep’e ulaştırılmak üzere 3 yardım TIR’ı gönderdi.

Ramazan ayından bu yana Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan TIR’lar ilçe merkezindeki Fatih Camii önünden uğurlandı. Törene ilçe halkının yanı sıra bölgede faaliyet gösteren STK’ların başkan ve yöneticileri katıldı.

Silahsız insanlara karşı hain saldırılar

İnegöl İHH Başkanvekili ve projeler sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, törende yaptığı açıklamada, Halep'e uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını söyledi. 

Uluslararası toplumun Halep'teki saldırıları görmezden geldiğine dikkat çeken Mustafa Aksakaloğlu, Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke liderinin gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejiminin Halep ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ettiğini söyledi.

14517495_1119630961447811_3633149312370415589_.jpg

Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntülerinin Birleşmiş Milletler'i ve Güvenlik Konseyi'ni bu soykırımı önlemek için harekete geçirmediğini belirten Aksakaloğlu,
“Bu yüzden tüm dünya özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlaki sorumluluklarını alıp Halep'teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz” dedi.

Suriye halkını yok etmek istiyorlar

BM'ye ve tüm dünyaya seslenen Aksakaloğlu, şunları kaydetti:
“İnsanlar orada katlediliyor. Bu saldırıları arttırma amacı,Suriye halkını yok etmektir. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor. Önümüzdeki cuma günü Türkiye'deki bütün camileri Halep için gıyabi cenaze namazı kılmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından yardım TIR'ları dualar eşliğinde yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024