İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnegöl’den Suriye’ye 5 TIR yardım
İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği, Bursalı hayırseverlerin destekleriyle Babusselam Mülteci Kampı’na 5 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.
Suriye 24.12.2018

Türkiye Suriye sınırındaki Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına yakın kurulan Babusselam Mülteci Kampında binlerce kişi savaş nedeniyle evlerini yurtlarını terk ederek yıllardır yaşamlarını sürdürüyor. Binlerce kişi burada kurulan çadırlarda yaşarken, Türkiye'den gönderilen yardımlar İHH'nın lojistik merkezinde toplanarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Bu kapsamda 50 ton kömür, 50 ton su, 4 bin 500 hasta bezi ve 25 ton undan oluşan 5 TIR dolusu yardım Suriyelilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

“Suriye halkı desteğimizi bekliyor”

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra burada çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Soğuktan dolayı sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşıyor. Ölümler meydana geliyor. Görüyorsunuz buradaki insanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Kış, mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölüm anlamı taşıyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin kışlık elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Suriye halkı desteğimizi bekliyor” diye konuştu.

ic.jpg

“Acil kömür ve bot lazım”

İHH Marmara Bölge koordinatörü Ruhi Ademoğlu ise "Burada yaşam mücadelesi gerçekten çok zor. Bizler gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Kış aylarında olduğumuz için acilen çok sayıda temizlik maddesi, yakıt, kömür, çizme ihtiyacı var. Hayırseverlerden bu tür yardımları acilen bekliyoruz" diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022