İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Iraklı ailelerin geri dönüş sevinci
Irak’ta terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak Suriye’ye yerleşen Telaferli ailelerin Türkiye üzerinden ülkelerine dönüşü devam ediyor. İHH ise geri dönüş yapan ailelere insani yardım malzemesi ulaştırıyor.
Irak, Suriye 29.10.2018

Irak'ın en büyük Türkmen kenti olan Telafer'de hayatın normale dönmesiyle Suriye'de olan aileler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ülkelerine dönmeye devam ediyorlar. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 350 kişi Türkiye üzerinden anavatanlarına dönüyor. Kafileyi karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı da ailelere acil yardım kumanyası, su, çocuklar için kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtımı gerçekleştirdi.

Bugüne kadar 3 binden fazla Telaferli yurtlarına geri döndü. Suriye’de yaşayan yaklaşık 5 binden fazla kişi ise anayurda dönmek için hazırlanıyorlar.

ic1.jpg

Telaferli Türkmenlere yapılan yardımlar hakkında konuşan Suriye Kilis Koordinatörü Serkan Öktem, “İHH olarak dünyanın neresinde zulme uğramış biri varsa onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün de burada Iraklı ailelere yardımlarınızı ulaştırıyoruz. İnşallah yıllar sonra bu aileler tekrardan topraklarına, evlerine dönecekler. Bizler de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu geri dönüşle alakalı büyük gayret gösteren Dışişleri Bakanlığı’mıza ve Irak Hükümeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarını bizlere ulaştıran herkesten Rabbim razı olsun” dedi.

Yapılan yardımlar konusunda Türkiye’ye teşekkür eden Iraklı Ahmed Baruzi de “Yıllar sonra vatanıma döneceğim için çok mutluyum. Buradan İHH’ya teşekkür etmek istiyorum. Suriye’de bizlere çok yardım ettiler. Bugün de yanımızdalar. Rabbim Türkiye’yi korusun” ifadelerini kullandı.

ic2.jpg

9 otobüsten oluşan konvoy, Öncüpınar Göç İdaresi’nde evrak işlemleri tamamlandıktan sonra Irak’a doğru yola çıktı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024