İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İşgale karşı ses ver!
ABD’nin Kudüs’te sözde elçiliğini açması ve Siyonistlerin bütün Kudüs’ü işgale hazırlanmasının ardından İstanbul Taksim’de toplanan on binlerce vatandaş Filistin’deki tüm hukuksuzları protesto etti.
Filistin, Filistin-Gazze 14.05.2018

ABD’nin İsrail işgalini resmileştirmeye yönelik gerçekleştirdiği, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı Özgür Kudüs’ün yanında olduklarını haykırmak için Taksim’de yürüyüş yapan on binler, Filistin’deki hukuksuzları protesto etti. Yürüyüş, Taksim Tünel’de başlayarak Galatasaray Lisesi önünde son buldu. Yürüyüş boyunca İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar atan Kudüs yürekliler, Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olacağını vurguladı.

ses-ver.jpg

“İsrail öldürmeye devam ederse konsolosluğu kuşatacağız”

Coşkulu kalabalığa ilk olarak İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuştu. Yıldırım, Filistinlilerin kanlarının damla damla Mescid-i Aksa'yı, Filistin topraklarını suladığını kaydederek, "Bir düştük, bir dirildik. Artık yeryüzünün her yeri akın akın, oluk oluk Kudüs'e yöneldi ve diyoruz ki Ey Kudüs Allah adına şehit olmaya hazırız!” dedi.

İsrail ve ABD'nin meydanı boş bulduklarını aktaran Yıldırım, "Büyük şeytan Amerika küçük uşağı Trump'ı göndermiş, Kudüs'te Büyükelçilik açmış. İsrail'de sevinç çığlıkları atarak silahsız, barışçıl gösteri yapan Filistinlileri katletmiş. Nasıl Gazze konvoyuyla geldiysek nasıl Mavi Marmara'yla geldiysek bundan sonra da uçaklarımızla geliriz, canımızla geliriz, malımızla geliriz, kanımızla geliriz. Ve diyoruz bundan sonra 'Mehmetçik Kudüs'e'. Bu zalim Trump var ya Müslümanların uyanmasına sebep oldu. Şimdi İslam Birliği kuruluyor. Sokaklarda, evlerde Kudüs konuşuluyor. Bu yaşananlar bana Selahaddin Eyyübi dönemini hatırlattı. Kudüs her yerde konuşulmaya başlandı. Selahaddin Eyyübi komutan oldu. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı asker oldu, Haçlıların zulmünden Filistin'i kurtardı. Şimdi de Siyonizm'in zulmünden Filistin'i kurtarmaya hazır mıyız?, Malımızı, canımızı, kanımızı Mescid'i Aksa için vermeye hazır mıyız?" diye konuştu. Yıldırım, çok sayıda gencin şehit olmak istediğini anlatarak, şöyle devam etti:

bulent-yildirim.jpg

"Bu dönem uyanış dönemidir, bu dönem mücadele dönemidir. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şimdi isteklerimizi söylüyoruz. Acilen bütün İslam ülkeleri İsrail'in büyükelçiliklerini, konsolosluklarını topraklarından kovmalıdır. Burada da ilk şeref Türkiye'nin olsun. Bugünden tezi yok İsrail'in büyükelçiliği ve konsolosluğu hemen kapatılsın. Sizden bir söz alacağım. Ramazan, bayram veya başka bir günde bu zalimler ara veriyorlar mı Müslüman öldürmeye? Peki biz Müslümanlar bu Ramazan günlerinde niye tatil yapıyoruz? Müslümanlar ölürken uyumak, gaflet içinde kalmak bize yakışır mı? Onun için yarın da böyle öldürmeye devam ederlerse bizden haber bekleyin. İstanbul'daki İsrail Konsolosluğunu kuşatacağız Ramazan boyunca.”

bulent-yildirim3.jpg

“Aksa mahzun, ümmeti çağırıyor”

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de “Dünyanın bütün emperyal güçlerinin İsrail denilen korsan Siyonist terör çetesini desteklerini" aktardı. Esen, dünyanın en büyük güçlerinin bunu desteklerken Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın ise tek başına ümmetin sessiz bakışları arasında yokluklara direndiğini kaydederek, "Aksa mahzun, ümmeti çağırıyor. Neredeyse yüzyıldır en acımazsız saldırılara, katliamlara, soykırımlara karşı direniyor. Devasa bir hapishaneye dönüştürülmesine karşın Filistin direniyor. Kurşuna da işkenceye de hapse de direniyor. Bu iman oldukça Filistin düşmez” dedi.

ali-bulut.jpg

“İsrail zordan anlar”

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut ise "Yapmamız gereken Allah'ın emrettiği, Resulullah'ın yapın dediğini yapmaktır. En kısa sürede 1 milyon kişilik bir İslam ordusu kurulmalı ve derhal İsrail'e doğru yönlendirilmelidir" diye konuştu. Bulut, "Hepinizin ciğeri yanıyor. Hepiniz ‘Kahrolsun İsrail’ diyorsunuz. Bu terörist İsrail zordan ve güçten anlar” dedi ve devam etti:

“Rahmetli Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi güç ve zor kullanmadan İsrail'i durdurmak mümkün olmayacaktır. Bunun için öncelikle bütün Müslüman ülkeler olarak İsrail'le olan ekonomik, siyasi, askeri bütün ilişkileri koparmaktır. İstanbul Başkonsolosu ve Ankara Büyükelçileri derhal kovulmalıdır. Sadece bunun kararı bile alınsa İsrail derhal diz çöker. Bunları yapmak zorundayız. İslam Birliği'ni kurmadan, Müslümanları birlik haline getirmeden ve siyonistlerle işbirliğini kesmeden sadece Kudüs değil, bütün İslam toprakları işgal edilmeye devam edecektir. Kudüs'e gidip şehit olma aşkınızı biliyorum. Bu iş sadece istekle olmaz. Bu bir sistem meseledir. Bu sistemi Türkiye'nin önderliğinde güçlü, silahlı bir ordunun harekete geçirilmesi lazım. Sizlerin bu şanlı duruşu bir çok kişinin aklını başına getirecektir. Bütün İslam ülkelerindeki yöneticilerin aklını başına getirecektir.”

ridvan-kaya.jpg

“Kıyamete kadar direneceğiz”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın açıklamaları ise özetle şu şekilde:

“Filistin ümmet bilimciyle, direnişle kurtulur. Geçtiğimiz yıllardaki saldırılarda direnen bir Filistinli kadının gazetecinin sorusu üzerine verdiği cevap manidardır. Gazeteci, ‘Ne zamana kadar direneceksiniz?’ diye sormuş ve şu cevabı almıştı: ‘Kıyamete kadar!’ Bizler, asıl görevimizin mücadele etmek olduğunu ve bu uğurda ölmek olduğunu biliyoruz. Bu şuurla yaşayıp bu şuurla öleceğiz inşallah.

ses-ver1.jpg

“İsrail’e geçit vermeyeceğiz”

Son olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı konuştu. Çamlı, İstanbul'dan küresel hırsızlara seslendiklerini belirterek, "Kardeşlerimizin üzerinden elini çek, toprağımızın üzerinden elini çek. Yeter yüzyıldır bu ümmete çektirdiğiniz. Yüzyıldır çektirdiğiniz bu çileler artık yeter!” dedi. Verecek bir çakıl taşlarının kalmadığı kaydeden Çamlı, "Ey beyaz adam! Senin bizi tehdit ettiğin en son nokta 'öldürürüm' diyorsun ya o bizim her duamızda var. Ya Rab, bize şehadet nasip eyle diye... Ey beyaz adam! Senin bu öldürme tehditlerinden korkmuyoruz. Beyaz adam kulağını aç ve bizi iyi dinle. Binlerce vatandaşı, tüm ümmeti ve 80 milyonu öldürmeden bu topraklara giremeyeceksin. Asla geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ses-ver3.jpg

Nöbet sözü

Konuşmaların ardından on binlerce vatandaş, İsrail zulmünün devam etmesi karşısında Ramazan boyunca nöbette olacaklarının sözünü verdi ve kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ses-ver5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023