İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstanbul'da Kudüs ve Mavi Marmara gecesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, kutlu seferin 10. Yılında "Kudüs ve Mavi Marmara Şehitleri" programı düzenliyor. İlki Tekirdağ’da yapılan programların ikincisi İstanbul’da gerçekleştirildi.
Filistin 21.02.2020

Filistin, 1948'den bugüne İslam dünyasının değişmeyen gündemlerinden biri. Siyonistlerin köy baskınları ile başlayan süreç, uluslararası hukuksuzluklar ve işgalin ev ev, sokak sokak genişlemesiyle devam ediyor. Gazze Özgürlük Filosu'na dahil olan Mavi Marmara gemisi Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkmıştı. Uluslararası sularda işgal devletinin saldırısına uğradı. 10 insani yardım gönüllüsü̈ şehit edildi, 56'sı ağır yaralandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür Kudüs davasına ve şehitlerimize sahip çıkmak amacıyla, kutlu seferin 10. yılını Mavi Marmara Yılı ilan etti. Toplamda 9 farklı ilde düzenlenecek olan programlarla birlikte İHH, Filistin duyarlılığının artırılmasını hedefliyor. İlk programın Tekirdağ'da yapılmasının ardından ikinci program yoğun katılımla İstanbul Üsküdar Çavusdere Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu programa; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Muhammed Emin Yıldırım, Halil İbrahim Kutlay, Ömer Karaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmalarını İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Bayram Şahin ve Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz yaptı. Programda ayrıca Mavi Marmara ile ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

 8ab051a0-153d-4d0b-a619-2fee96bae5f4.jpeg

"Türkiye ayakta kalırsa İslam dünyası ayakta kalır"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, Mavi Marmara şehitlerinin Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolu açacağını söyledi.

Suriye'de büyük bir mücadele verildiğini dile getiren Yıldırım, Türkiye’nin tek başına mazlumların yanında yer aldığını belirterek "Allah öksüz bırakılan aileleri koruma ve onları kurtarma şerefini, devlet ve halk olarak bize verdi. İnşallah bizimle beraber olan İslam dünyasının halklarıyla beraber büyük zaferler elde edeceğiz. Gençler; Rabbim bizimle beraber Kudüs’ü sizlere özgürleştirmeyi nasip etsin. Mavi Marmara şehitleri inşallah Kudüs'ün özgürlüğüne giden yolu açacaktır. Şimdi ülkemizi Suriye'de sıkıştırmak istiyorlar. Bütün siyasi partiler bütün sivil toplum kuruluşları olarak şunu çok iyi bileceğiz ki Türkiye ayakta kalırsa İslam dünyası ayakta kalır" dedi.

 whatsapp-image-2020-02-21-at-16.47.04.jpeg

"Kudüs’ü kıyamete kadar savunmaya devam edeceğiz"

Bülent Yıldırım’ın ardından sözü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen aldı. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Türkmen, "Bu akşam çok özel bir akşam. Bu güzel organizasyon için  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üsküdar’da böyle anlamlı bir gecede sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Kudüs, bizim için imkândan öte bir iman meselesidir. Kudüs’ü kıyamete kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu milletin gönlü 1948 yılından beri Kudüs’tedir. Kudüs davasından ve rüyasından asla vazgeçemeyiz. Kudüs, imanımızın, ahlakımızın, geleneğimizin ve medeniyetimizin bize emanetidir. Sizler gibi gençler oldukça Kudüs’ü asla kimse düşüremeyecektir. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

bf2bf4e4-eb5e-4e44-b694-1d4b7d18c520.jpeg

"Mücadelemiz devam edecek"

Üsküdar Belediye Başkanı'nın ardından konuşmasını yapan Halil İbrahim Kutlay üzerimizde büyük bir ödev ve emanet olduğunu belirterek  "Mavi Marmara şehitleri bana Uhud şehitlerini hatırlatıyor. Kudüs bize emanet, Filistin bize emanet ve şehitlerimiz bize emanet. Buradan Filistinli kardeşlerimize selam ediyoruz. Rabbim şehitliklerini mübarek etsin. Biz bir gün hür olan Kudüs'te başımızı Mescidi Aksa'da secdeye koyuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

d3c077a7-4121-4b5e-ba0c-6fcf139f4b51.jpeg

"Kudüs, şairlerin değil, yürekli Müslümanların işidir"

Son olarak kürsüye Muhammed Emin Yıldırım çıktı. Yıldırım konuşmasında "İslam'ın en güzel özelliği sadeliktir. Hiçbir şeye gerek duymaz. Yeter ki imanımız olsun. Gidenler gitti onlar işlerini tamamladılar. Kalanların işi daha zor. Şehitleri andığımız her toplantıda en başta konuşacağımız konu sadakat olmalıdır. Şehadet, ölüm demek değildir. Şehadet meselesini dualarımızın başına koyarız. Biz geceleri dualarımızda şehadeti isteriz. Kudüs'ü fethedecek komutan dünyaların değiştiremeyeceği komutandır. Gönlünde Allah'ın korkusundan başka bir şey taşımayan komutandır. 2 milyar Müslümanın yaşadığı şu dünyada Kudüs zillet altındaysa bu zilletin sebebi biziz. Boşuna başkalarına suç atmayalım" dedi.

6a6ad02c-1c6c-4231-aec6-41788a5bdd8e.jpeg

Program konser ile son buldu

Kudüs ve Mavi Marmara Şehitleri programlarının ikincisi olan İstanbul buluşması, Ömer Karaoğlu’nun verdiği konser ile son buldu.

1cdb4979-ccda-4c5f-b4d8-05851096bece.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022