İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, Batı Şeria temsilcimizi gözaltına aldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Batı Şeria’daki bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, İsrail tarafından 27 Nisan 2010 tarihinde hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 04.05.2010

İsrail güvenlik güçleri, Şahin’i Beytüllahim kontrol noktasında geçerken gözaltına aldı.

İsrail iç istihbarat örgütü ŞABAK’ın nezarethanesinden Aşkelon hapishanesine götürülen Şahin’den gözaltına alındığı günden beri haber alınamıyor. Aynı zamanda İbrani Üniversitesi'nde İbranice eğitim aldığı belirtilen İzzet Şahin'in gözaltına alınma sebebi henüz açıklanmadı.

Şahin'in gözaltına alındığını, Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği de doğruladı. İzzet Şahin'in, 4 Mayıs'ta mahkemeye çıkması bekleniyordu. Ancak savcılık deliller henüz hazır değil gerekçesiyle ek gözaltı süresini 15 gün daha uzattı. Şahin’in avukatlarının itirazı üzerine bu süre 3 gün uzatıldı.

Dış İşleri Bakanlığı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Murat Mercan’ın konuyla yakından ilgilendiği ifade edildi.

Bu arada İsrail güvenlik güçlerinin Şahin’in kaldığı evde arama yaptığı, bilgisayarına ve diğer eşyalarına el koyduğu bildirildi.

Tamamen insani yardım amacıyla bölgede bulunan İzzet Şahin’in hiçbir gerekçe gösterilmeden İsrail tarafından gözaltına alınması tepkilere sebep oldu.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Şahin’in gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kalmasından” endişe ettiklerini söyledi. Yıldırım, Şahin’in serbest bırakılması için girişimlerine devam ettiklerini ifade etti. 

[video-48]

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024