İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İyiliğe öncü öğrenciler yarışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi, çeşitli il ve ilçelerde karşılık bulmaya devam ediyor.
27.12.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Anadolu’nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu ise projeyle ilgili okullarda ve çeşitli platformlarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Bu kapsamda Düzce, Afyon, Mardin ve Hadımköy’de program düzenleyen iyilik öncüleri, güzel bir örneklik sergileyerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Düzce iyilikte yarışıyor

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin tanıtımı Düzce Valiliği toplantı salonunda icra edildi.

İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, Düzce’de projenin hassasiyetle takip edildiğini ve hedeflerinin projenin Düzce’de bütün okullarda en az 1 yetim kardeşle de olsa katılım sağlanmasını arzu ettiklerini paylaştı. Başer, projeye öğretmenlerin öncülük ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Öğretmenler bu iyilik yarışında vesile olma yarışı içerisinde ve bu toplumun her kesimine yayılacak çalışmada öncülük yapıyorlar. İlçelerde oluşan komisyonda yer alan gönüllü öğretmenler, kendi mesailerinin dışındaki müsait zamanlarını HSBYKV projesinin ilçelerinde duyurulması ve uygulanması için sarf ediyorlar. Bu çalışmada gayret sarf eden gönüllerini ortaya koyan bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

duzce-mem-4.jpg

Afyon’da yetimlik konuşuldu

Düzce’deki programın bir benzeri de Afyon’da yapıldı. Afyon’daki tanıtım toplantısına; Sandıklı, Bolvadin, Şuhut, Çobanlar ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, Afyon İHH Başkanı Ahmet ERTÜRK ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Derviş Özçal programda yaptığı açılış konuşmasında, ”Peygamberimize komşu olmak istiyorsak, çocukların ellerinden tutmak istiyorsak, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim, anne babası hangi dinden olursa olsun bunlara ulaşmak istiyorsak bu yetim projesi bizim için çok güzel bir imkândır” dedi. Özçal, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Eğitimciler olarak bizim çocuğu iyi bir insan olarak yetiştirme mükellefiyetimiz var. İyi bir insan olmanın en iyi yolu başkalarına yardım edebilmektir. Bu projeye sadece çocuklarımızın katılımını sağlamakla kalmayacak, çocuklarımıza yardım edebilmenin de eğitimini vermiş olacağız. Her şeyden daha önemlisi onlara bunun gibi güzel alışkanlıklar kazandırmış olacağız.”

mardin-mem-4.jpg

İHH Başkanı Mardin’de konuştu: Dünya yetim günü İHH'nın projesidir

İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi, aynı zamanda Mardin'deki bütün okul ve Kuran Kursları’nda uygulanıyor. Mardin’de de geniş katılımlı bir tanıtım programı düzenleyen İHH, böylelikle bu projeyi tüm ülke sathına yaymayı hedefliyor.

İHH’nın Mardin’de düzenlediği programa, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Eyyüp Değer ve yaklaşık bine yakın öğretmen ve okul müdürleri katıldı.

Programda sunum yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, projeyi dünyaya yaymaya çalıştıklarını belirterek, her ay düzenli olarak 55 bin yetime baktıklarını, dönemsel olarak ise bu sayının 400 bini bulduğunu dile getirdi. Yıldırım konuşmasında bir yetimin başını okşayan insanın bütün günahlarının af olacağına inandığını söyledi. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Peygamberimize komşu olmak istiyorsanız, çocukların ellerinden tutmak istiyorsanız, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim, anne babası hangi dinden olursa olsun bunlara ulaşmak istiyorsanız bu yetim projesi sizin için çok güzel bir imkândır. İslam İşbirliği Teşkilatı’yla görüşmeler yaptık. Ramazanın 15’inci gününü ‘Yetim Günü’ ilan ettik. İnşallah Türkiye’deki yetimleri de tespit etmeye çalışıyoruz.”

hadimkoy.jpg

Hadımköy’de bir güzel hikâye

Öte yandan bu iyilik kervanına Hadımköy TOKİ Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri de katıldı. İmam hatip öğrencileri, yetim kardeşleri için büyük bir kısmını kendilerinin hazırladığı yiyeceklerle kermes organize etti ve 500 TL’ye yaklaşan kermes ücretini İHH’nın yetim fonuna aktardı.  

  1. sınıf öğrencilerinin kendi elleri ile hazırladığı kermes malzemelerini böylesi bir hayra yönlendirmeleri ve büyüklerine örnek olmaları takdirle karşılandı.
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022