İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“İyilik Olsun”
İHH, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaokul ve liseler arası “İyilik” temasıyla video yarışması düzenleyecek. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye çeşitli hediyeler verilecek.
22.02.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, İyilikte Yarışan Sınıflar Kampanyası’nın altıncı yılı dolayısıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “İyilik Olsun” sloganıyla video yarışması düzenleyecek. Ortaokul ve liseler arası düzenlenen yarışmada, dereceye giren ilk üç kişiye çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmayla birlikte toplamda 6 kişi ödüllendirilmiş olacak.

1 Mayıs 2019 tarihine kadar başvuruların kabul edildiği yarışmaya; kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel, viral ve vlog türlerinde hazırlanan filmlerle katılım sağlanıyor.

Yarışmanın jüri üyeliğini; Yazar ve İHH Yapımları Danışmanı Yusuf Kaplan, Senarist - Yönetmen Mehmet Bozdağ, Yazar - Yönetmen Abdülhamit Güler, Yönetmen Orhan Dede, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Ziya Gökçek, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır ile Sanatçı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zafer Topaloğlu yapacak.

İlk 3 kişiye ödül

Birincilik Ödülü: DSLR Fotoğraf Makinesi ve yetim çocukları ziyaret etmek üzere yurtdışına yönelik bir seyahat

İkincilik Ödülü: Handycam Video Kamera ve yetim çocukları ziyaret etmek üzere yurtdışına yönelik bir seyahat

Üçüncülük Ödülü: Osmo Kamera ve yetim çocukları ziyaret etmek üzere yurtdışına yönelik bir seyahat

Ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren ilk 3 kişi ayrıca Rumman Yapım ile birlikte bir projede yer alabilecek.

Video Yarışması

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yetim çocuklara yardım ederken insanın fıtratında var olan iyilik duygusundan yola çıkarak öğrencilerin iyilik kavramı üzerine düşünmeleri, günlük hayatımızda etrafımızda olup biten ya da bizim yaptığımız iyiliklerin toplumsal yaşantımıza katkıları üzerine öğrencilerin farkındalığının oluşması, öğrencilerin bakış açılarının ve ufuklarının gelişmesi, kavramlara farklı yönlerden bakabilme yeteneklerinin gelişmesiyle farkındalığı estetik ve teknik bütünlük içerisinde görselliğe dökebilme becerisi edinmelerine katkıda bulunmak amacıyla bir video yarışması düzenleme fikri ortaya çıkmıştır.

Yapılacak video yarışmasının ödülleri yine iyilik olarak belirlenmiş ve iyiliğin iyilik yaparak yaygınlaşması hedeflenmiştir. Yarışma ortaokul ve lise seviyesi öğrenciler için düzenlenecek olup ortaokul ve lisede ayrı ayrı seviyeden ilk üçe giren öğrenciler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışması yaptığı ülkelerdeki yardım çalışmalarına katılmakla ödüllendirilmesi planlanmaktadır. Yapılan çalışmalara katılan öğrenciler yetim kardeşleri ile bir araya geleceği, onların günlük hayatlarını tanıyacağı, birlikte oyunlar oynayacakları ortamlar oluşturulacaktır. Öğrenciler farklı hayatları, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakalayacak ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın farklı coğrafyalarında yardım faaliyetlerini ekip çalışması ile nasıl hayata geçirdiğine tanıklık edecek ve gelecek hayatları için güzel tecrübeler edinmiş olacaklardır.

Başvuru için

Katılımcılar, eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formunu ve MOVh264 ya da MP4 formatında kaydedilmiş kopyasını aşağıdaki doküman ve materyallerle birlikte en geç 1 Mayıs 2019 tarihine kadar iyilikolsun@ihh.org.tr e-posta adresine mail yolu ile göndermelidirler.

A-) Katılımcılar tarafından doldurularak imzalanmış başvuru formu

B-) Filmin MOVh264 yada MP4 formatında kaydedilmiş bir kopyası

C-) Filmin sinopsisi, filmin künyesi, yabancı dilde çekildiyse Türkçe altyazılı kopyası, filme ait 3 adet set fotoğrafı, yönetmenin özgeçmişi ve 1 adet renkli fotoğrafı

D-) Yönetmenin öğrenim gördüğü okuldan aldığı öğrenci belgesi

Başvuru formu ve şartname için tıklayınız.

39633114613.jpg

İyilikte Yarışan Sınıflar

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte 2013 yılından beri uyguladığı kampanya ile Türkiye’deki öğrencilerin dünyanın dört bir yanında yetim kalmış yaşıtlarının ellerinden tutması sağlanmıştır. Kampanya ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin gönüllü katkısını sağlamayı; böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflemektedir. Kampanya ile 6.292 okuldan yüzbinlerce öğrencimiz dünyanın çeşitli ülkelerindeki 15.680 yetim kardeşine sahip çıkmış ve onların en temel ihtiyaçlarını karşılamakta onlara yardımcı olmuşlardır.

-İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var kampanyası, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır.

-Kampanya, çocuklarımız için iyilik kapılarından birini aralayabilmeyi ve nerede bulunursak bulunalım iyilik yapabilmeyi vazgeçilmezimiz haline getirmeyi amaçlamaktadır.

-Atılacak her iyilik adımı, yetimlerimizin ve çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm olmayı amaçlamaktadır. Zira sevgiyle yetişen nesiller, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacaktır.

-Kampanya, çocuklarımızın/gençlerimizin bilinçli bir şekilde yardım etmelerine aracı olarak onların zihinsel ve duygusal gelişimine katkıda bulunmayı ve iyiliği yüreğinde yaşayabilen, zor şartlar altındaki insanlarla empati kurabilen, ihtiyaç sahibi biriyle yakınlık geliştirebilen bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlamayı hedeflemektedir.

-Kampanya, Türkiye’deki çocuklarla dünyanın yetim çocuklarını bir araya getirerek bir çocuk dayanışması temin edebilmeyi amaçlamaktadır.

-Kampanya, dünya üzerinde nice mahrumiyetler içinde yaşayan yetimlere olan desteğimizi arttırarak onları geleceğe hazırlayabilmeyi amaçlamaktadır.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022