İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İzmir seferberliğinde 3. gün
İzmir’deki deprem sonrasında acil koduyla harekete geçen İHH Afet Yönetim Birimleri, depremin üçüncü gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı. Ekipler bir yandan arayıp kurtardı, diğer yandan da yaraların sarılması için çalıştı.
01.11.2020

İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tüm Türkiye’nin kalbi depremzedeler için attı. Haberi alır almaz İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimleri harekete geçti. İHH Genel merkezinde kurulan Afet Yönetim Masası’nda son durum değerlendirildi. İlk etapta 260 kişi bölgeye gönderildi. Daha sonra ise yeni takviyelerle birlikte bu sayı 287’ye yükseltildi. Arama kurtarma personel ve gönüllülerinden oluşan İHH ekibi; İstanbul, Bursa ve 32 ilden yola çıktı. Genç İHH ve İHH Kadın Kolları, bölgede psikososyal destek çalışmaları yapmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

İHH ekipleri, 52 araç, 1 adet arama kurtarma botu ve 1 adet de mobil aşevi ile bölgedeki hem arama kurtarma hem de insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

izmir-seferberliginde-3.-gun5.jpg

Altar ve Wolter 3 farklı bölgeden tepki verdi

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için hassas koku duyusuna sahip arama kurtarma köpekleri, enkaz altında kalan depremzedeleri aramak için Bursa ve Eskişehir’den bölgeye intikal ettirildi. İHH Arama Kurtarma Köpeği Altar ve Wolter, 3 farklı bölgede tepki verdi ve enkaz altında kalan kişilerin yerini tespit etti.

izmir-seferberliginde-3.-gun11.jpg

Acil yardımlar bölgede

Depremin ardından İHH Marmara Afet Koordinasyon Merkezi’nden bin adet battaniye İzmir’e gönderildi. Şimdiye kadar battaniyelerin 400’ü AFAD çadırlarında konaklayan depremzede ailelere ulaştırıldı. Ayrıca Koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 bin 600 adet maske dağıtımı gerçekleştirildi.

izmir-seferberliginde-3.-gun15.jpg

Depremzedelere sıcak yemek

Hatay’dan hareket eden mobil aşevi Bayraklı’da konuşlandırıldı. 2 bin 800 kişiye çorba ve 500 kişiye de sıcak yemek ikramı yapıldı. Depremzedelere ayrıca su ve meyve suyu dağıtılıyor. Çocuklara ise bin 24 adet çikolata ve bisküvi ulaştırıldı.

izmir-seferberliginde-3.-gun3.jpg

Kriz bitene dek

İHH Afet Yönetim Birimleri, kriz sona erene dek bölgede hem arama kurtarma çalışmalarına devam edecek hem de İzmir halkına yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürecek.

 

DESTEK OL

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023