İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamboçyalı Müslümanların ilk iftarı İHH’dan
Kamboçyalı Müslümanlara ilk iftarı veren İHH, 650 aileye gıda malzemesi dağıttı, 200 aileye iftar verdi, 200 yetim öğrenciye de kırtasiye malzemesi dağıttı.Kamboçyalı Müslümanlar Türkiyeli hayırseverl
GüneyAsya, Kamboçya 03.09.2008

Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayının heyecanı sadece İslam ülkelerinde değil diğer ülkelerde de yaşanıyor. Ramazanda Güney Doğu Asya ülkesi Kamboçya’nın en yoksul kesimini oluşturan Müslümanlar da unutulmadı. 

14 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Kamboçyalı Müslümanlar, maddi imkânsızlıklar içerisinde hayatlarını sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazanı buruk geçirmemeleri için Kamboçyalı Müslümanlara yardım elini uzattı.

Başkent Phnom Penh’e 5 saat uzaklıkta 15 bin Müslüman’ın yaşadığı Battambang eyaletinde 350 aileye gıda yardımı yapıldı. Ayrıca 150 yetime çanta, defter, kalem ve silgiden oluşan kırtasiye malzemesi dağıtılarak, okul ihtiyaçları giderildi. 100 aileye de iftar yemeği verildi. Müslümanlar, iftar yemeği öncesi Türkiyeli hayırseverlere dualar ettiler.

Başkente 1 saat mesafedeki Kandal şehrinde ise 300 aileye gıda paketleri dağıtıldı. 50 yetime de kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. Ayrıca 100 aileye iftar yemeği verildi. Çocuklar balonlarla sevindirildi. Başkent Phnom Penh’de bulunan yetim merkezi ziyaret edilerek yardımda bulunuldu.

Kamboçyalı Müslümanların yüzleri güldü

Binlerce kilometre uzaktaki Türkiye’den kendilerine yardım gelmesi karşısında duygulanan yoksul Kamboçyalılar, Türkiyeli hayırseverlerin gönderdikleri yardımlarla kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularının henüz ölmediğine şahit olduklarını ifade ettiler. Ayakta durmakta zorlanan ihtiyar kadın ve erkekler, yaşlı gözlerle Türkiyeli hayırseverlere dualar ettiler.  

Kamboçyalı Müslümanların temsilcileri de, yapılan yardımdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Zekeriya Adem; bu yardımların İslam kardeşliği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kamboçyalı Müslümanların desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Adem, “Türkiyeli kardeşlerimizin bundan sonra da yardımlarına devam edeceklerini temenni ediyoruz” dedi.




İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024